7 трансферів зими-2022, що не відбулися

Циганков в компанії Дембеле, Мбаппе, Морати та інших

Цьогорічне зимове трансферне вікно у провідних європейських лігах зачинилося в перший день останнього зимового місяця. Особливо активним був останній день вікна, коли відбулося одразу кілька резонансних переходів, про що ми вам недавно розповідали. Але не менш звучними виявилися і трансфери, що не відбулися: коли здавалося, що все майже вирішено, але виявилося, що не все. І в цій когорті підібралася дуже пристойна компанія. Судіть самі.

Альваро МОРАТА, 29 років

Клуб: «Атлетіко»
Куди: «Барселона», «Арсенал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Попри те, що Мората - вихованець «Реалу», його дуже хотів бачити у себе в команді наставник «Барселони» Хаві. Та й сам Альваро не проти перебратися на «Камп Ноу». На початку січня здавалося, що сторони вдарять по руках. Але щось пішло не так. Точніше, «Ювентус», у якому нападник грає на правах оренди до кінця сезону, відмовився відпускати форварда. Не змінилася ситуація і в разі інтересу з боку «Арсеналу». Незважаючи на те, що в Турін в останніх числах січня прилітала офіційна делегація «канонірів» з приводу ангажементу Морати, вони теж вирушили назад, піймавши облизня.

Кіліан МБАППЕ, 23 роки

Клуб: «ПСЖ»
Куди: «Реал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Схоже, вже ніхто і ніщо не завадить Мбаппе приєднатися до «Реалу». «Сен-Жермен» зробив чергову спробу домовитися зі своєю головною молодою зіркою про продовження співпраці, але вона не мала успіху. Кіліан міг піти в «Мадрид» цієї зими, але в такому разі «вершкові» мали заплатити паризькому клубу серйозні гроші. А так - цього літа чемпіон світу перебереться на «Сантьяго Бернабеу» безкоштовно. І, за інформацією іспанської преси, стане найоплачуванішим футболістом світу: начебто Флорентіно Перес платитиме Мбаппе близько 50 мільйонів євро на рік.

Усман ДЕМБЕЛЕ, 24 роки

Клуб: «Барселона»
Куди: «Челсі», «ПСЖ», «Тоттенхем», «Арсенал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Невідхід найдорожчого гравця в історії «Барселони» - головна трансферна сага вікна, що зачинилося. Каталонці довго та безуспішно намагалися продовжити контракт із французом. Новий наставник «блауграни» Хаві з перших днів роботи у команді чітко дав зрозуміти, що розраховує на Усмана. Проте сам футболіст захотів отримувати за новим контрактом 43 мільйони євро на рік (зараз отримує 12-ть). У «Барселоні» від такого нахабства отетеріли. І зробили все можливе, щоб позбутися Дембеле. Варіантів вистачало - «Челсі», «Тоттенхем», «Арсенал», «ПСЖ». Але ніхто з клубів, які задекларували свій інтерес до француза, платити 20 мільйонів, які вимагала «Барса», не захотів. А від прямого обміну Обамеянг - Дембеле Усман категорично відмовився. І зрештою залишився в клубі. Як п'яте колесо для возу. Влітку залишить «Камп Ноу» безкоштовно.

Джессі ЛІНГАРД, 29 років

Клуб: «Манчестер Юнайтед»
Куди: «Вест Хем», «Ньюкасл»

Getty Images/Global Images Ukraine

Нещодавня оренда у «Вест Хемі» була для колишнього лідера півзахисту «червоних дияволів» дуже вдалою. Лінгард отримував багато ігрової практики, забивав, асистував - загалом став справжнім лідером середньої лінії «молотобійців». Однак після повернення на «Олд Траффорд» Джессі опинився все біля того ж розбитого корита: на нього не ставили ні Сольск'яєр, ні Рангнік. Хлопець явно засумував на «банці». І дуже хотів піти назад у «Вест Хем» - лондонці дуже хотіли повернути півзахисника. Та й «Ньюкасл», що раптово розбагатів, хотів купити Лінгарда. Цілком можливо, Джессі і поміняв би клубну прописку нинішньої зими, але в «МЮ» раптово вибухнув «Грінвудгейт», і клуб вирішив залишити Лінгарда. Хто має рацію у цій ситуації - подивимося.

Фабіо КАРВАЛЬЙО, 19 років

Клуб: «Фулхем»
Куди: «Ліверпуль»

Getty Images/Global Images Ukraine

Все, що не робиться, на краще. У правильності цієї сентенції вкотре переконався «Ліверпуль». Мерсисайдці дуже хотіли придбати лідера «Фулхема» Карвальйо. Тим більше, що ціна явно не «кусалася» - десять мільйонів євро. Атакуючий півзахисник лідера Чемпіоншипу вже бачив себе у червоній футболці - він встиг пройти медичне обстеження у Ліверпулі. Здавалося, що угоди не уникнути. Але клуби банально не встигли до дедлайну оформити всі необхідні папери цього переходу. І в підсумку Фабіо до кінця сезону виступатиме за «Фулхем». А цього літа молодий талант перейде до «Ліверпуля» безкоштовно - його контракт із нинішнім клубом закінчується в липні.

Самюель УМТІТІ, 28 років

Клуб: «Барселона»
Куди: «Арсенал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Попри те, що «Барса» та Умтіті продовжили угоду аж до 2026 року, причому футболіст пішов на суттєве зменшення заробітної плати, «Барселона» у перспективі не розраховує на дуже травматичного французького захисника (у нинішньому сезоні чемпіон світу провів за «браугранас» в чемпіонаті Іспанії лише одну зустріч). Більше того, каталонці дуже хотіли позбутися Умтіті в зимове трансферне вікно. Власне, заради цього вони й зменшили йому зарплату, щоб клуб, який узяв його в оренду, потягнув би його платню. І нібито знайшовся такий клуб - «Арсенал». І начебто все було на мазі. Але на одному з тренувань Умтіті невдало приземлився і зламав ногу: тепер у лазареті на три місяці. Про оренду в «Арсенал» доведеться забути.

Віктор ЦИГАНКОВ, 24 роки

Клуб: «Динамо»
Куди: кудись

Getty Images/Global Images Ukraine

Після досить несподіваного продажу Віталія Миколенка в «Евертон» здавалося, що крига скресла: слідом за молодим лівофланговим захисником «синьо-білих» підуть за кордон й інші лідери команди. Тим більше, що попит на цих «інших» таки є. Особливо - на уособлення динамівської атаки Віктора Циганкова. Цього сезону і президент «Динамо» Ігор Суркіс, і головний тренер команди Мірча Луческу майже в унісон висловилися з приводу можливого трансферу Циганкова: так, якщо будуть конкретні пропозиції. Однозначно сказати складно, чи був предметний інтерес до динамівського лідера взимку, але у пресі у зв'язку з цим фігурував «Монако». Клуб із князівства нібито був не проти взяти Циганкова в оренду з правом викупу, але футболіст начебто відмовився. Чи правильно зробив - покаже лише час. Але факт залишається фактом: Циганкову треба міняти робоче місце, щоб не зупинятися у розвитку.

Читайте також: 10 трансферів із УПЛ за рубіж

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Коментарі