Несподіваний розгром. Португалія влаштувала бліцкриг проти Угорщини

Кріштіану Роналду відзначився одразу двома голами

Відразу після жеребкування першого етапу фінального турніру Євро-2020 групу F не без підстав багато хто охрестив «квартетом смерті». Ще б пак, адже тут зібралися діючі чемпіони світу французи, діючі чемпіони Європи португальці, а також одна з найсильніших збірних планети Німеччина. І тільки скромна Угорщина, яка в останні роки нічим особливим похвалитися не може, стоїть в цій групі особняком.

Але тим і цікавий футбол, що в ньому не завжди титули гарантують перемогу в окремо взятому матчі, а нейтральні вболівальники, навпаки, особливо люблять сенсації. Тому говорячи про гру Угорщина - Португалія, впевнений, що значна частина шанувальників спорту бажала успіху саме господарям поля. Тим більше, що в угорців була приголомшлива підтримка глядачів, що повністю заповнили стадіон «Пушкаш Арена» в Будапешті.

Наставник португальців Фернанду Сантуш виставив на матч свій бойовий склад на чолі з Кріштіану Роналду і вже на 5-й хвилині Діого Жота завдав сильного і прицільного удару здалеку по воротах суперників. Гулачі в цьому епізоді зіграв надійно та відбив м'яч в сторону. За чотири хвилини той же Жота вміло відкрився при виконанні штрафного, але удар у нього не вийшов і м'яч полетів значно вище воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

На якийсь час угорській збірній вдалося відсунути гру від своїх воріт, але настирливі португальці знову пішли вперед великими силами і на 18-й хвилині їм вдалося вивести на чудову позицію свого лідера Кріштіану Роналду. З його ударом Гулачі впорався, а потім ще з'ясувалося, що форвард гостей опинився в офсайді.

Гості продовжували володіти великою ігровою перевагою, використовуючи в атакуючих діях велику кількість футболістів. Однак, справедливості заради треба відзначити, що по-справжньому гольових епізодів було зовсім небагато. Більш того, на 36-й хвилині угорці отримали право на штрафний удар і після його розіграшу капітан господарів поля Салаї непогано пробив головою, але Патрісіу зіграв надійно.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ближче до завершення тайму португальці посилили свій тиск. Спершу на 40-й хвилині Жота був близький до того, щоб відкрити рахунок, проте з близької відстані знову не зумів переграти Гулачі. А потім на 43- й хвилині після передачі зліва, Кріштіану Роналду опинився абсолютно один на лінії воротарського майданчика і, тим не менш, один із кращих гравців світу з вигідного положення не влучив у ворота - м'яч полетів вище поперечини.

Відразу після перерви на 47-й хвилині гості вміло розіграли кутовий і Пепе головою пробив в лівий від себе нижній кут воріт. Угорську збірну знову виручив Гулачі, який в стрибку відбив м'яч в поле. Через три хвилини Салаї відповів непоганим ударом з-за меж штрафного майданчика, але і тут воротар був напоготові. А на 57-й хвилині Патрісіу виручив португальців після хльосткого удару з середньої дистанції Шоллоі.

Треба сказати, що в другому таймі гра вирівнялася і угорці досить часто проводили свої атаки. Гості теж не відмовилися від своїх атакуючих намірів і від цього гра тільки виграла. Не вистачало тільки забитих м'ячів.

На 67-й хвилині голкіпер угорської команди Гулачі в черговий раз показав свою високу майстерність, відбивши цього разу дальній удар у виконанні Бруно Фернандеша. А на 79-й хвилині Шен, який щойно вийшов на заміну, навіть забив гол. Але він був скасований арбітром, адже нападник господарів поля опинився в офсайді.

Getty Images/Global Images Ukraine

І все ж португальці досягли свого. На 84-й хвилині Герейру за допомогою рикошету з меж штрафного майданчика вразив ціль. А потім за дві хвилини Орбан порушив правила поблизу своїх воріт проти Бруно Фернандеша і арбітр матчу вказав на одинадцятиметрову позначку. Кріштіану Роналду, як правило, в таких епізодах не хибить і був точний. Він же вже у компенсований час зробив дубль, встановивши остаточний результат 3:0 на табло стадіону.

Ось так в самій кінцівці діючі чемпіони Європи розгорнули ситуацію у свій бік і виграли непростий матч з великим рахунком. Але попереду у них більш серйозні суперники - Франція та Німеччина.

Чемпіонат Європи-2020. Груповий етап. Група F. 1-й тур.

Угорщина - Португалія - 0:3

Геррейру, 84, Роналду, 87 (пен.), 90+2.

Него, 81, Орбан, 86 - Діаш, 38.

Угорщина: Гулачі - О. Солоі, Орбан, Ботка - Фіоло (К. Варга, 88), Шефер (Него, 65), Надь (Р. Варга, 90+5), Кляйнхайслер (Шигер, 77), Ловренчіч - Шоллоі (Шен, 77), А. Салаі.

Португалія: Патрісіу - Геррейру, Пепе, Діаш, Семеду - Фернандеш (Моутіньо, 89), Карвалью (Санчеш, 82), Данілу - Б. Сілва (Рафа Сілва, 71), Жота (А. Сілва, 82), Роналду.

Арбітр: Джюнейт Чакир (Стамбул, Туреччина).

Стадіон: «Пушкаш Арена» (Будапешт, Угорщина).


Удари (у площину): 5 (3) - 11 (7)
Кутові: 0 - 6
Оффсайди: 2 - 1.

УГОРЩИНА-ПОРТУГАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку

Коментарі