Шахтар - Рома. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги Європи

Другий тайм матчу з «Десною» повернув надію на позитивний результат у грі з римлянами

Відразу після першої зустрічі суперників в Італії, яка завершилася поразкою чемпіонів України з рахунком 0:3, було таке відчуття, що смуга невдач «Шахтаря» триває. І кінця-краю її на горизонті не видно. Але гра підопічних Луїша Каштру в поєдинку 18-го туру Прем'єр-Ліги з «Десною» (особливо у другому таймі) знову нагадала всім нам, як вміє і повинен грати «Шахтар» - в атакуючий футбол, красиво і результативно.

Звичайно, при всій повазі до чернігівського клубу, «Десна» все ж таки не «Рома». І за фінансовими можливостями, і за підбором гравців, та й по ряду інших показників. Втім, якщо гірникам вдасться показати таку ж гру на НСК «Олімпійський» в четвер, як це було у неділю, шанси перемогти римлян можуть з'явитися.

Давайте згадаємо, що в першому матчі підопічні Паулу Фонсеки не виглядали такою вже грізною командою, яка змітає все на своєму шляху. Грали вони в цілому вміло, організовано, плюс до всього успішно реалізували три гольових моменти. Але ж все може змінитися, якщо «Шахтар» зіграє по-іншому, ніж у Римі, і спробує забити швидкий гол. До речі, в останньому турі чемпіонату Італії «Рома» програла в гостях «Пармі» з рахунком 0:2.

Дуже багато що тут залежатиме від головного тренера гірників, від його вміння правильно налаштувати свою команду для досягнення успіху і від вибору оптимального стартового складу. Адже саме довіра наставника додала куражу Тете і Соломону у вже згаданому матчі з «Десною», де ці футболісти стали головними творцями перемоги з великим рахунком.

Щодо втрат перед матчем-відповіддю, то тут команди приблизно в рівних умовах. У гостей гру пропустить добре знайомий нам Генріх Мхітарян, який отримав травму в першому поєдинку. Під питанням залишається участь Едіна Джеко. У складі «Шахтаря» навряд чи зіграють травмовані Тарас Степаненко та Ісмаїлі.

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру: «Ми в цьому сезоні вже перемагали «Реал» і вдома, і на виїзді, грали з «Інтером». Ми віримо, що зможемо зіграти успішно, адже не забуваємо все, що зробили до сьогоднішнього дня. Коли було жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів, багато говорили, що це неможливо, але ми продовжили і пішли вперед. Віримо завжди і до самого кінця».

Головний тренер «Роми» Паулу Фонсека: «В Україні нам буде дуже складно. Я дуже добре знаю характер футболістів «Шахтаря». Це дуже сильні гравці, які зроблять все, щоб перемогти».

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Додо, Вітао, Кривцов, Матвієнко, Маркос Антоніо, Майкон, Алан Патрік, Тете, Соломон, Мораес

«Рома»: Лопес, Крістанте, Кумбулла, Манчіні, Спінаццола, Діавара, Вільяр, Карсдорп, Педро, Пеллегріні, Ель-Шаараві

  • 2.752
  • 3.70
  • 2.615
Сделать ставку
  • 2.74
  • 3.60
  • 2.67
Сделать ставку
  • 2.60
  • 3.50
  • 2.75
Сделать ставку

18 березня, четвер

«Шахтар» - «Рома»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - РОМА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Антоніо Матеу Лаос (Іспанія)
Прогноз Sport.ua - 2:0
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі