Болюче фіаско в Запоріжжі. Збірна України програла Хорватії

Команда Олександра Косенка поступилася в матчі відбіркового турніру Євро-2022

Команди почали зустріч обережно, намагаючись не допускати втрат. Гострі ситуації біля воріт довгий час не виникали і навіть ударів по воротах було мінімум. Перший момент українці «привезли» собі самі, коли після обрізки Чекот не пробив Ципуна. «Синьо-жовті» відразу організували відповідь, і Корсун з близької відстані влучив у штангу.

І все ж, хорвати першими увійшли в гру, відчувши впевненість. Рахунок був відкритий після розіграшу ауту: передачу Сутона точним ударом замкнув Матошевич. Втім, українці зуміли відігратися досить швидко. Гудасич у воротарському збив Шотурму, і сам потерпілий точним ударом реалізував пенальті. «Картаті» помітно занервували, чому посприяв і четвертий фол гостей. Розгубленістю суперників українці не забарилися скористатися, коли після передачі Шотурми з кутового Зварич відправив м'яч точно в кут.

На жаль, в подальшому в цей вечір українців підстерігали одні лише неприємності. Маринович після блискучого сольного проходу зрівняв рахунок, а перед перервою Ципун за межами воротарського зіграв рукою і отримав червону картку. Місце в воротах нашої збірної зайняв Сухов, якому відразу довелося вступати в гру.

Другий тайм «синьо-жовті» почали в меншості і навіть ледь не відправили м'яч у ворота гостей (Педяш пробив вище цілі). Вистоявши під тиском суперників, що мали чисельну перевагу, українці відразу пропустили в рівних складах. Знову відзначився Маринович, який з близької відстані підправив м'яч у ворота. Гра у господарів майданчика зовсім розладналася, і вони нічого не могли вдіяти з агресивним пресингом «картатих». Черговим ударом по психологічній рівновазі українців стала помилка Сухова. Голкіпер далеко вийшов з воріт, а Еловчич цим сповна скористався.

Українці відразу пішли ва-банк з п'ятим польовим, і це призвело до ще двох пропущених голів. Канюх пробив по порожніх від своїх воріт, а Маринович на фланзі розібрався з двома опонентами і відправив м'яч між ніг третьому. Точкою в провальному для збірної України поєдинку став черговий невпевнений вихід Сухова і автогол голкіпера.

2:7 - принизлива поразка збірної України. Аналізувати по гарячих слідах причини такого результату не станемо. Поки лише констатація: першого місця в групі нам вже не бачити, а гра «синьо-жовтими» була продемонстрована дуже невисокого рівня.

Команда

В

Н

П

З - П

0

Хорватія

4

0

0

18 - 6

12

Україна

1

0

2

14 - 13

3

Данія

1

0

2

6 - 8

3

Албанія

1

0

3

8 - 19

3

Відбірковий турнір Євро-2022. Група 1.

Україна - Хорватія - 2:7

Шотурма (11, пен.), Зварич (12) - Матошевич (9), Маринович (15, 23, 35), Еловчич (31), Канюх (32), Сухов (39, автогол)

Малишко (7)

Ципун (20, фол останньої надії)

Україна: Ципун, Сухов - Малишко, Журба, Педяш, Кузь - Єрьомін, Микитюк, Мик. Грицина, Мих. Грицина, Фаренюк, Корсун, Шотурма, Зварич

Хорватія: Прімич - Матошевич, Еловчич, Перич, Сутон - Чекот, Юрліна, Канюх, Кустура, Маринович, Гудасич, Хорват, Секулич - Вукович

Арбітри: Кирилл Найшулер, Пааво Комппа (обидва - Фінляндія)

Палаці спорту «Юність» (Запоріжжя, Україна)

УКРАЇНА - ХОРВАТІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 00:23 4

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Чорноморцем»

Коментарі