Українського півфіналу в Абу-Дабі не буде. Світоліна програла росіянці

Українка знову в трьох сетах поступилася Вероніці Кудерметовій

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила виступи на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.

26-річна українка, посіяна на турнірі під другим номером, в матчі 1/4 фіналу поступилася Вероніці Кудерметовій з Росії (№46 WTA).

Абу Дабі. 1/4 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Вероніка Кудерметова (Росія) - 7:5, 3:6, 6:7(3)

Світоліна дуже хотіла взяти реванш у Кудерметової за поразку в Москві. Тоді вона явно не показала своєї найкращої гри, хоча через два тижні і дійшла до фіналу Підсумкового турніру.

Після феєричного матчу за участю Марти Костюк дана зустріч виглядала більш академічно. Обидві тенісистки потужно перестрілювалися плоскими ударами, лише зрідка змінюючи малюнок гри. Кудерметова іноді витягувала Світоліну до сітки, українка встигала не завжди. Перший сет пройшов у рівній боротьбі, але Еліна зловила суперницю на невеликому спаді в 11-му геймі, після якого росіянка банально не встигла відігратися.



У другому сеті Вероніка зменшила атакуючий запал, практично зрівнявшись зі Світоліною за рівнем тиску в атаці. Дивно, але це принесло плоди. Кілька разів на важливих м'ячах Еліна помилилася, відпустивши опонентку на два брейки вперед. Відіграти такий запас у Кудерметової малореально, подає вона надпотужно.

А ось третя партія могла гойднутися в будь-який бік. Незважаючи на те, що росіянка довгий час вела з брейком, в шостому та восьмому геймах Світоліна мала чудові шанси відновити статус-кво. Вийшло у восьмому, після чого пішов легкий захист своєї подачі, але прийняти на матч не вийшло. Тенісистки ще раз обмінялися брейками і пішли на тай-брейк. І якщо вчора суперниця дуже хвилювалася в цей момент, то сьогодні - ні. Кудерметова грала впевнено і заслужила на перемогу.

Побачити український півфінал в Абу-Дабі завтра не вийде, але продовжуємо вболівати за Марту.

Відзначимо, що у Світоліної перервалася шестиматчева серія перемог над росіянками. Також до цього поєдинку вона виграла 40 матчів поспіль, взявши гору у першій партії. Еліна збереже п'яту сходинку в світовому рейтингу.

Це були друга зустріч тенісисток, росіянка знову здобула перемогу в трьох сетах (Кубок Кремля-2019).

У наступному раунді Кудерметова змагатиметься з українкою Мартою Костюк (№99 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 27 квітня 2024, 22:26 10

Даяна майже зуміла камбекнути в першій партії після 0:5, але сил не вистачило

Коментарі