ЛУЧЕСКУ: «Матч з Гентом – найважливіша гра для Динамо за останні 4-5 років»

Головний тренер «Динамо» - про перемогу над «Минаєм» і кадрову ситуацію в команді

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу поділився емоціями після перемоги над «Минаєм» (4:0) в рамках четвертого туру чемпіонату України.

- З одного боку, приємно було, що повернулися часи, коли «Динамо» легко обігрує своїх суперників, з іншого - відсутність інтриги не сприяє видовищу. Наскільки вдалося втілити задуми в плані надання ігрової практики футболістам перед головними майбутніми матчами? І яка ситуація з травмованими?
- Завжди складно після єврокубкових матчів повертатися в чемпіонат. Проти нас грала супермотивована команда, і я під час підготовки до поєдинку акцентував увагу підопічних на цьому. Хлопці були трохи розслаблені, але я намагався тримати їх у тонусі, щоб у нас не виникло проблем.

Гра була під нашим контролем. Звичайно, вилучення суперника зіграло на нашу користь. Хоч ми і не поспішали із забитими м'ячами, але в підсумку все вирішилося на футбольному полі. Видно було, що футболісти тримали в головах майбутній матч із «Гентом», оскільки це найважливіша гра для клубу за останні, напевно, чотири-п'ять років.

Що стосується ротації, то я намагаюся тримати гравців на одному рівні і підготовки, і мотивації, щоб усі були готові до ігор. Є, звичайно, різниця між тими гравцями, які починали підготовку зі мною, і тими, хто приєднався трохи пізніше.

Що стосується травмованих, то Попов, сподіваюся, вже з понеділка повернеться до загальної групи, а Тимчик наступного тижня почне індивідуально займатися біговими вправами. Про Бурду ви й самі знаєте - він вибув надовго.

- Жерсон Родрігес здоровий?
- Він учора на тренуванні отримав сильний удар, і я вирішив не ризикувати, дати йому відпочити. Завтра він буде тренуватися в загальній групі.

- У матчі з «Гентом» ви простояли під доволі холодним дощем. Як себе почуваєте?
- Знадобилося три дні, щоб відновитися (посміхається). Найголовніше, щоб гравці не хворіли. Я був трохи застуджений, але лікар контролює ситуацію - тому мені краще.

- Були повідомлення, що Дуелунд та Соль залишать команду, але сьогодні ви дали їм шанс. Як оціните їхню гру?
- Преса, напевно, знає краще, ніж я, що відбувається в команді. Проблема в тому, що їх не було в моєму розпорядженні на початку та по ходу тренувального процесу, тому я не встиг зрозуміти, що вони можуть дати «Динамо» в майбутньому. У нас багато гравців, і це доволі важка ситуація. Зараз буде гра з «Гентом», після якої ми подивимося, що робити далі. Я гравців ніколи не виганяю. Але коли на тренуванні 27-28 людей, то дуже важко. Проте, я намагаюся змінювати вправи, щоб футболістам було цікаво тренуватися. Ті хлопці, які хочуть залишатися в команді та витримувати конкуренцію, то вони, звичайно, залишаються. Ті ж, хто хоче постійно грати, чого я не можу гарантувати, йдуть.

Знаю, що в українській та румунській пресі писали про мою розмову з Кравцем, що є неправдою. Він прийшов до «Динамо», але потім побачив, що тут велика конкуренція, і, отримавши хорошу пропозицію з Туреччини, вирішив повернутися туди. Тому ми потиснули один одному руки та розійшлися по-хорошому. Та ж сама ситуація з Алібековим, який хотів бути ближче до рідних, і я дав добро на його перехід.

Дуже важливо, щоб тренер розумів футболіста. Я ніколи не заважав гравцю, який хотів піти, ні перед ким не закривав двері. Кар'єра футболіста дуже коротка, сім-вісім років на високому рівні, тому я не хочу нікому заважати продовжувати кар'єру в іншому місці.

Володимир Клепач Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі