Шахтар - Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після двох нічийних матчів з «Зорею» і «Рухом» гірники опинилися в ролі наздоганяючих

Новий чемпіонат країни для донецького «Шахтаря» розпочався з втрати чотирьох очок в трьох стартових матчах. І якщо нічию з «Зорею» ще можна було прогнозувати, адже підопічні Луїша Каштру грали з бронзовим призером минулого чемпіонату країни, то підсумкову рівновагу в поєдинку з дебютантами Прем'єр-Ліги футболістами львівського «Руху» можна було віднести до розряду невдачі.

Взагалі треба сказати, що після поразки від «Інтера» 0:5 в середині серпня в півфіналі Ліги Європи, у грі «Шахтаря» щось пішло не так. Начебто футболісти, як і раніше, намагаються багато часу тримати м'яч, часто атакувати, а ось по-справжньому гольових моментів біля воріт суперників стало виникати зовсім небагато.

Давайте згадаємо, що навіть в єдиному за цей період, що минув, переможному матчі з «Колосом» в першому турі нового чемпіонату України, гірники змогли відкрити рахунок лише по завершенню цілої години гри та й то з третього (!) призначеного пенальті у ворота ковалівців. Вже тоді промахи з точки Марлоса і Тайсона здалися деяким тривожним сигналом. Потім сталась поразка від «Динамо» 1:3 в матчі за Суперкубок країни і дві нічиї, про які було сказано вище.

До речі, в цей ряд можна віднести і ще один програш, але в контрольному матчі 5 вересня своїм землякам з «Олімпіка» 1:2. Причому в тій зустрічі «Шахтар» програвав з різницею в два м'ячі і Фернандо вдалося скоротити розрив у рахунку лише на 84-й хвилині.

Ось такі невеселі справи выдбуваються зараз у чинного чемпіона України. Тож гірникам треба терміново наздоганяти лідерів Прем'єр-ліги «Динамо» і «Ворсклу», які пішли вперед, та ще й групу команд, які розташувалися вище в турнірній таблиці, в тому числі і «Олімпік».

А ось для іншого донецького клубу старт нового сезону вийшов досить непоганим. Після очікуваної поразки від киян, підопічні Ігоря Клімовського зуміли взяти шість очок в матчах з «Днером-1» (на виїзді) 3:1 і з «Мінаєм» у Києві 3:0. Як бачимо, «олімпійці» в двох переможних поєдинках забили 6 м'ячів в ворота суперників і навряд чи хочуть на цьому зупинятися. Тим більше у них вже є досвід виграшу у гірників в тому самому контрольному матчі на початку вересня. Тоді у них відзначилися Шахаб і Завійський. І нехай в «Шахтарі» були відсутні гравці збірних, їх склад з Тайсоном, Аланом Патріком, Маркосом Антоніо, Додо та іншими майстерними виконавцями був далеко не слабким.

З огляду на все вищевикладене, можемо припустити, що і майбутній матч вийде цікавим, а у «Олімпіка» з'являється шанс за прикладом «Зорі» і «Руху» відібрати очки у «Шахтаря».

І ще. Матч «Шахтар» - «Олімпік» судитиме арбітр з Харкова Анатолій Абдула. З гірниками в минулому сезоні він зустрічався чотири рази (у «Шахтаря» було дві перемоги, одна нічия і одна поразка). А свій попередній матч за участі «Олімпіка» він судив аж в сезоні 2018-2019 років. Тоді гра з «Ворсклою» завершилася внічию 2:2.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Додо, Матвієнко, Кривцов, Корнієнко, Степаненко, Маркос Антоніо, Алан Патрік, Тайсон, Марлос, Жуніор Мораєс

«Олімпік»: Кічак, Лебеденко, Снурніцин, Зотько, Пасіч, Бабенко, Тейшейра, Політило, Завійський, Беніто, Шахаб

  • 1.19
  • 7.60
  • 13.0
Сделать ставку
  • 1.15
  • 8.40
  • 16.0
Сделать ставку
  • 1.18
  • 7.60
  • 13.5
Сделать ставку

27 вересня, неділя

«Шахтар» - «Олімпік»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 17:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - ОЛІМПІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua - 3:1

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі