Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Повністю програли Шахтарю перший тайм»

Наставник киян поділився думкою про матч

Головний тренер київського «Динамо» Олексій Михайличенко поділився думкою про матч 29-го туру УПЛ з донецьким «Шахтарем» (2:3).

- Ми прекрасно розуміємо, наскільки важливою була для нас ця гра - не тільки як зустріч «Динамо» - «Шахтар», але й у плані здобуття очок. Тому, звісно, тиск, стурбованість і хвилювання за результат були присутні. Набагато легше грати більш розкутими та спокійними.

Перший тайм у нас абсолютно не вийшов. Було величезне хвилювання за результат. Звичайно, ми повністю програли перший тайм і пропустили два м'ячі. У другому таймі почали грати так, як потрібно було. Були і величезне бажання, і величезний настрій. Хоча не можна сказати, що не було настрою в першому таймі. Напевно, хвилювання позбавило змоги реалізувати ту гру, яку ми хотіли.

Домігшись нічийного результату, ми продовжували грати на перемогу. Але, на жаль, не впоралися з іще одним пропущеним м'ячем. Коли вже залишилися вдесятьох, «Шахтар» здорово контролював м'яч, як і личить хорошим командам.

- Що ви сказали своїм футболістам у перерві? Вони вийшли на другий тайм зовсім іншою командою, принаймні до третього пропущеного гола...
- Насамперед я намагався їх заспокоїти. Напруга відчувалася навіть у повітрі, коли всі розуміли, наскільки важливе кожне очко в цій ситуації. Окрім того, це була гра з принциповим суперником, який може варіювати склад, грати у своє задоволення - без нервового напруження. Тому, насамперед, я хотів заспокоїти футболістів, щоб вони грали, як уміють це робити. І не дуже переживали за рахунок, який на той момент на табло, бо якщо за 45 хвилин можна пропустити два м'ячі, то можна і забити два м'ячі. У принципі, так і сталося. Дуже шкода, що ми не втримали хоча б цей результат.

Ще раз хочу сказати, що за рахунку 2:2 ми не припиняли грати в атаку та не задовольнялися нічийним рахунком. Це хороша риса, потрібно намагатися битися до кінця.

Ми загострили своє становище, але в чемпіонаті ще три гри, у яких усе буде залежати тільки від нас. Після матчу і я, і Ігор Михайлович (Суркіс. - прим.) сказали, що сьогоднішню гру потрібно швидше забути та готуватися до матчу з «Ворсклою» у фіналі Кубка України. Зараз такий графік, що навіть немає часу, щоб переживати, обмірковувати. Потрібно швидше це «переварити» та готуватися до наступного матчу.

- Чому прибрали з поля Цитаїшвілі, замінивши на Караваєва?
- Цитаїшвілі добре набігався за свій час. Було видно, що в другому таймі деякі футболісти трохи підсіли. Але це цілком природно. Коли у складі «Шахтаря» вийшов Тайсон, стало зрозуміло, що на його фланзі може стати більше гостроти. А Караваєв в обороні може зіграти продуктивно.

- В останніх турах лінія оборони «Динамо» була не в оптимальному варіанті. Чи є шанси повернути кого-небудь із захисників до фіналу Кубка України?
- Шабанов пропускав сьогоднішній матч через перебір жовтих карток. Тому, звичайно ж, він повернеться. Є також шанси, що відновиться Миколенко. Про Попова зараз не можу сказати точно, але його шанси теж великі.

Читайте також: Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Динамо дуже ускладнило собі боротьбу за 2 місце»

Володимир Клепач Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:05 3

Бензема, Модрич та Марсело виграли по 25 титулів

Коментарі