Оля не права. Спортсменці, яка звернулася до міністра, відповів держтренер

Держтренер В'ячеслав Тиртишник прокоментував відеозвернення Ольги Ляхової

Державний тренер збірної України з легкої атлетики В'ячеслав Тиртишник відповів на відеозвернення легкоатлетки Ольги Ляхової.

Нагадаємо, легкоатлетка Ольга Ляхова, чемпіонка II Європейських ігор, опублікувала відеозвернення до Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта з проханням належного фінансування всіх бігових дисциплін, які входять до програми великих міжнародних турнірів.

Тиртишник написав у Facebook: «Оля, на жаль, дистанція 800 метрів, яка проводиться в приміщенні, не відноситься до дисциплін олімпійської програми (за які призначають президентські стипендії).

У приміщенні на 200-метровому колі не зараховуються олімпійські нормативи, не фіксуються літні рекорди і т.д., так як змінюються (в порівнянні з літньою олімпійською дисципліною 800 метрів) умови проведення, а саме довжина доріжки по колу - 200 метрів, замість 400 метрів. До речі, така ж ситуація і в плаванні на «короткій воді».

Ольга Ляхова у відповідь написала, що розуміє, в чому причина, але вважає, що нинішню систему стипендій потрібно міняти.

Микола Степанюк Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 08:01 1

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі