Доха. Ястремська не зуміла створити проблем Мугурусі

Українка поступилася екс-першій ракетці світу

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№25 WTA) завершила боротьбу на турнірі серії Прем'єр 5 в Досі.

У матчі третього кола українка програла екс-першій ракетці світу Гарбінє Мугурусі (№16 WTA).

Доха. Третє коло
Даяна Ястремська (Україна) - Гарбінє Мугуруса (Іспанія) - 2:6, 4:6

Починалося все досить перспективно. Мугуруса давала Даяні грати в свою гру, дозволяючи українці завершувати атаки ідеальними ударами по лініях. І тільки стабільність в грі іспанки не дозволила українці повести на старті 3:0.

Але рахунок став 2:2 і після цього почався справжній кошмар. Даяна стала чимось нагадувати Володимира Кличка в п'ятому раунді першого бою проти Леймона Брюстера: сили пропали миттєво, через що результат поєдинку майже не викликав сумнівів.

Українка не могла нормально подавати, погано рухалася і не встигала до м'яча. Через це посипалися численні невимушені помилки. Мугурусі залишалося тільки добре працювати ногами і грати трохи глибше в центр, звідки Даяна шукала кути, але знаходила тільки сітку і аути.



Все могло б, напевно, закінчитися розгромом і в другому сеті, якби Гарбінє сама дещо не розслабилася. Це додало Даяні сил і вона заграла на рівень вище. Основна боротьба за перевагу розгорнулася в пізніх геймах, коли жодна з тенісисток не могла захистити свою подачу. Першою це вдалося зробити іспанці, яка якраз подавала на матч. Дуже вчасно, вона молодець.

І ще одне, ви будете вкрай здивовані, коли поглянете на статистику. Мугуруса візуально досить легко виграла матч, але зробила всього 2 віннерси. У другому сеті не було жодного! В якій реальності проходив цей матч? Але стабільність першої подачі і численні помилки Ястремської дозволили іспанці зробити крок до чвертьфіналу турніру.

Загалом, ідеальний матч для тих вболівальників, які раніше любили покритикувати Еліну Світоліну за нецікаву гру. Мугуруса зіграла сьогодні приблизно в такому ж стилі, хіба що подавала в найкращих традиціях чоловічого тенісу. Але при цьому здобута важлива перемога, результат завжди повинен бути на першому місці.

Це була четверта зустріч тенісисток, тепер рахунок став рівним.

У наступному колі Мугуруса зіграє проти лідера світового рейтингу Ешлі Барті з Австралії.

Раніше турнір покинула Еліна Світоліна.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 68

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі