Видатне дербі в Мілані, черговий топ-перформанс від Мессі

Віталій Пасічний розповідає про головне, що подарували вихідні в топ-лігах

Здавалося б, розведений на два вік-енди тур АПЛ укупі з ураганом Сiара повинні були сильно зменшити кількість видовища на великих футбольних аренах. На вихідних ми не побачили гру жодного з грандів АПЛ, та й менхенгладбахської «Боруссії» відчутно не вистачало… Але інші команди, немов змовившись, подарували видатний рівень видовища.

Матч вік-енду

Міланське дербі - завжди можливість доторкнутися до вічного, а в даному конкретному випадку гра виявилася ще й надважливою для обох суперників. «Інтер» бореться за кожен пункт з «Ювентусом», а «Мілан» в 2020-му році знайшов в собі сили зробити ривок і впритул наблизитися до єврокубкової зони.

Конте сильно здивував зі складом: Санчес вийшов у «старті» всього вдруге в чемпіонаті, а в воротах замість Хандановiча з'явився Паделлі - словенець травмував палець, міг тренуватися, але тренер вирішив не кидати його в пекло дербі. У будь-якому випадку, «Інтер» провалив перший тайм: ще до всіх голів Чалханоглу в першому таймі влучив у штангу, а перед самою перервою Ібрагімович зміг декласувати хвалену оборону «нерадзуррі». Гол і гольова передача шведа відбулися на тлі слабких дій де Врея і Годіна.

Але всю ту перевагу, яку «Мілан» з величезними труднощами отримав, він за лічені хвилини другого тайму розтринькав. Потужний «постріл» Брозовіча, латиноамериканська стiночка за участю Весіно і Санчеса дозволила зрівняти рахунок - і після цього «Інтер» пустив гру по зручних для себе рейках, після чого виграв кінцівку. Переможний гол прийшов завдяки явно напрацьованiй комбінації: всі гравці «нерадзуррі» по різні боки від точки, в яку летів м'яч, і тільки де Врей зробив здалеку ривок на подачу Кандреви.

Головне, що нам показав матч: у «Мілана» є пристрасть, а в «Інтера» - якість. Шалений Златан, який зараз бореться не стільки з суперниками, скільки з часом, готовий робити різницю з будь-яким суперником. Кумедно, що 38-річний нападник з чемпіонату США виявився кориснішим, ніж всі перспективні і дорогі… Але «нерадзуррі» зараз - все ж інший рівень. У потрібний момент у них виявилося достатньо ресурсу, щоб переломити хід гри і справедливо перемогти.

Прорив вік-енду

Так, в Англії було мало матчів, але це не означає, що не було нічого цікавого. «Евертон» в матчі з «Крістал Пелас» здобув п'яту перемогу у восьми турах і піднявся вже на шосте місце в чемпіонаті! Відставання від зони ЛЧ становить всього п'ять очок, і навіть матч в запасі не повинен заспокоювати уболівальників «Челсі» - з урахуванням того, як часто внадилася втрачати бали команда Френка Лемпарда.

Анчелотті не назвеш генієм катеначчо, і він тим більше не догматик якого-небудь одного стилю гри, як Хосеп Гвардіола. Але, спостерігаючи за його командами, якраз і розумієш, що найскладніше в футболі - робити прості речі. При Карло «Евертон» з найрозбалансованішої команди ліги стає найбільш збалансованою, при ньому ж воскресають гравці і, як наслідок, зростає конкуренція.

З «Кристал Пелас» «іриски» по разу забили після флангової атаки, контрвипаду і стандарту, причому перший м'яч зробили Тео Волкотт і Бернард - гравці, які не мають гарантованого місця в стартовому складі. Не все у «Евертона» відмінно - зокрема, воротар виступив просто жахливо - але, здається, з наступного сезону другий ліверпульський клуб теж доведеться сприймати серйозно.

Провал вік-енду

Коли «Лаціо» посеред тижня зіграв iз «Вероною» в нульову нічию, подумалося: ну все, черговий суперник «Ювентуса» показав нездатність конкурувати з ним на дистанції. Виявилося, що насправді римський клуб в матчі з грозою авторитетів набрав на одне очко більше, ніж чемпіон.

До початку лютого у «Ювентуса» три поразки в чемпіонаті - рік тому на цей момент не було жодної. При цьому їхня прима - останній, до кого можуть бути претензії: в місті Ромео і Джульєтти Роналду побив черговий клубний рекорд, забивши в десятому матчі поспіль. Просто в Саррi поки не виходить поставити новій команді ту легку комбінаційну гру, яку він ставив в «Наполі». До відновлення Ліги Чемпіонів, тим часом, залишилося два тижні.

«Наш хлопець» вік-енду

У Флоренції «Аталанта» була на межі чергової осічки, але її врятував вихід Руслана Малiновського. Українець все зробив сам: отримав м'яч в центрі поля, наблизився до штрафного і гарматним дальнім ударом розпечатав Марко Сільвестрі.

Завдяки цій перемозі бергамаски вийшли на чисте четверте місце, відірвавшись від «Роми», яка несподівано програла вдома «Болоньї», на три очки. За результативністю «Аталанта» взагалі найкраща команда Італії останніх 60 років: ніхто за цей час не зміг забити за 23 перших тури 61 гол.

Щодо саме Малiновського, то він в команді продовжує виходити на заміни. Він добре відчуває себе в атакуючому механізмі команди, комбінує з партнерами і, як бачите, допомагає домагатися результату. Стандартною стала тема «коли Руслан стане гравцем основи?», але, здається, позиція «основного на заміну» (ніхто в «Аталанті» не виходив пiдсилювати гру так часто) зараз влаштовує всі сторони. Стиль роботи Гасперіні передбачає широку обойму гравців, і така «роль другого плану» Руслана в будь-якому випадку краще, ніж якби він постійно грав, але грав погано.

Асистент вік-енду

«Барселона» в черговий раз мала програвати, але Мессі в черговий раз зробив індивідуальний подвиг і витягнув команду до перемоги. На цей раз жертвою Лео став «Бетіс», у матчі з яким Лео оформив три гольові передачі:

Автогол вік-енду

Ви будете сміятися, але видатний матч відбувся на вихідних і у Франції. «Парі Сен-Жермен» проводив принциповий матч проти «Ліона», переміг з рахунком 4:2 - і переможним стало взяття воріт, при якому два дотики з останніх трьох зробили гравці гостей:

Гол вік-енду

Тільки позамежна конкуренція матчів з приставкою «топ» не дала включити в інші номінації зустріч «Байєра» та дортмундської «Боруссії». У ньому Фолланд затьмарив Холланда, «фармацевти» здобули перемогу 4:3 - і тим не менш, варто поплескати голу Емре Джана:

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 16:09 21

Кевін Келсі орендований клубу Цинциннаті