Шахтар в Харкові холоднокровно обіграв Олімпік

«Гірники» тричі розписалися у воротах суперників

Програму 17-го туру української Прем'єр-ліги відкрило донецьке дербі, в якому «Шахтар» в Харкові приймав «Олімпік».
Наставник «гірників» Луїш Каштру, як відомо, прихильник кардинальної ротації складу. У грі з «Олімпіком» він не став зраджувати своїм принципам, і в порівнянні з матчем проти «Маріуполя», включив до складу шістьох свіжих футболістів. Але цього разу стартовий склад виявився не експериментальним, а оптимальним на сьогоднішній день. Тільки Марлос, який нещодавно відновився після травми, залишився на лаві запасних.
Вісенте Гомес теж зробив зміни в стартовому складі, але вони, скоріше, були вимушеними. На місце в воротах повернувся Кринський, дискваліфікованого Кравчука замінив Завійський, а замість травмованих Снурніцина і Тейшейри вийшли Клименчук та Імері.
Гравці «Шахтаря» з першим хвилин почали штурм воріт гостей, і вже на четвертій хвилині відкрили рахунок в матчі. Після прострілу від Тете захисник невдало виніс м'яч, Матвієнко успішно зіграв на підбиранні і точно виконав обвідний удар у дальній кут.
Відкривши рахунок у матчі, підопічні Луїша Каштру не зменшували обертів і продовжували створювати безліч загроз біля воріт Володимира Кринського. «Олімпік» зрідка відповідав небезпечними ударами у виконанні іранського форварда Шахаба Захеді, який намагався відзначитися в третьому матчі поспіль. Але в одному моменті Пятов врятував господарів, в інших нападнику не вистачало точності.
На останній хвилині першого тайму «Шахтар» мав усі шанси забити гол в роздягальню і піти на перерву з комфортною перевагою в рахунку. Після невдалого розіграшу штрафного у виконанні «олімпійців», послідувала блискавична контратака «гірників». Відразу чотири гравці «Шахтаря» виходили на одного захисника і голкіпера. Тайсон зі своєї половини поля протягнув м'яч до чужого штрафного, віддав під удар на Тете, але Кринський дивом зміг врятувати свою команду.
На другий тайм «Олімпік» вийшов з чітким завданням забивати. Підопічні Вісенте Гомеса почали більше володіти м'ячем і активніше пресингувати суперників.
«Шахтар» трохи зменшив оберти, очевидно, тримаючи в голові заключний матч групового раунду Ліги чемпіонів з «Аталантою», перед яким у «гірників» тільки чотири дні перерви. На 63-й хвилині Андрію Пятову було надано медичну допомогу після того, як хавбек «олімпійців» Віталій Балашов врізався в нього в штрафному майданчику.
За 22 хвилини до кінця поєдинку свій ігровий час отримав Марлос, який більше місяця пропустив через травму. Було видно, що 31-річний хавбек ще не набрав звичних кондицій, але це не завадило йому відзначитися голом. На 77-й хвилині Марлос зміг зробити те, що не вийшло в кінці першого тайму у Тете: Жуніор Мораес покотив на порожні ворота, звідки його співвітчизник без труднощів відправив м'яч у сітку.
Уже в компенсований час «Шахтарю» вдалося довести рахунок до розгромного. Марлос вивів Соломона сам на сам з голкіпером, ізраїльтянин віддав на Тайсона. Капітан «гірників» не зміг пробити Ксьонза на лінії воріт, м'яч відскочив до Ісмаїлі, і бразилець спокійно відправив його у ворота.
3:0 - «Шахтар» в хорошому настрої підходить до вирішального матчу Ліги чемпіонів проти «Аталанти», а «Олімпік» залишає Харків з порожніми руками, програвши другий матч поспіль.
Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.
«Шахтар» - «Олімпік» - 3:0

Микола Матвієнко (4), Ромеро Марлос (77), Ісмаїлі (91)

Тайсон (95) - Сергій Політило (95)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Ісмаїлі, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Додо, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 88), Тарас Степаненко, Тайсон, Віктор Коваленко (Манор Соломон, 82), Тете (Ромеро Марлос, 68), Жуніор Мораєс

«Олімпік»: Володимир Кринський, Єгор Клименчук, Павло Лук'янчук, Дмитро Гришко, Павло Ксьонз, Сергій Політило, Євген Цимбалюк, Тарас Завійський (Фабіньо, 63), Віталій Балашов (Геннадій Пасіч, 72), Шахаб (Чарльз Джеффрі, 81), Демір Імері

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 12:46 0

До багатьох із них придивляються топ-клуби

Коментарі