Александр Повєткін – Майкл Хантер. Прогноз і анонс на бій

7 грудня у Саудівській Аравії пройде бій-елімінатор за версією WBA

В рамках вечора боксу 7 грудня у Саудівської Аравії пройде кілька цікавих поєдинків андеркарду. 40-річний російський ветеран Александр Повєткін (35-2, 24 КО) буде битися проти 31-річного американського супертяжа Майкла Хантера (18-1, 12 КО). Переможець поєдинку стане офіційним претендентом на титул чемпіона світу за версією WBA. Ця дуель відбудеться в Ер-Ріяді в андеркарді великого матчу-реваншу між американцем Енді Руїсом і британцем Ентоні Джошуа.
Бекграунд
40-річний Александр Повєткін має в пасиві лише дві поразки, від Володимира Кличка і Ентоні Джошуа. Попередній свій бій він провів проти британця Хьюї Ф'юрі (23-3, 13 КО) 31 серпня на O2 Арені в Лондоні, в андеркарді поєдинку Василя Ломаченка з Люком Кемпбеллом. Росіянин тоді переміг одноголосним рішенням суддів (всі троє видали рахунок 117-111).
До того Повєткін в вересні 2018 програв технічним нокаутом в 7-му раунді Ентоні Джошуа в бою за чотири пояси, що належали тоді британцеві. А найбільш пам'ятним боєм Повєткіна залишається його нищівна поразка (104-119 на записках у всіх суддів) в Москві українцю Володимиру Кличку. Той бій відбувся в жовтні 2013 року і завершився переконливою перемогою українського боксера.
31-річний Майкл Хантер провів 19 боїв на профі-рингу, з них лише один програв. Дивно, але єдиним кривдником Хантера досі є українець Александр Усик. Той бій за титул WBO у важкій вазі проводився 8 квітня 2017 року у місті Оксон-Хілл, і українцеві довелося пройти непросту дистанцію в повних 12 раундів. Судді одноголосно віддали перевагу Усику (всі троє по 117-110), але Хантер увагу на себе звернув.
З тих пір Майкл перебрався в суперважку вагу, де здолав Мартіна Баколі (ДР Конго), Фабіо Мальдонадо (Бразилія) і росіян Александра Устинова і Сергея Кузьміна. Завдяки цій серії перемог Хантер увійшов в топ-10 рейтингу майже всіх провідних організацій. Зараз він 7-й у WBA і IBF, 8-й у WBO, 10-й у IBO. Повєткін же в основному займає 5-6 позиції. Відповідно, переможець бою отримав серйозний підйом в рейтингах, і фактично це бій-елімінатор за версією WBA.
Цитати перед боєм
Александр Повєткін: «Як я ставлюся до того, що Кличко може повернутися? Це його право і його рішення. В принципі нічого поганого в цьому не бачу. З приводу реваншу з ним: я б з радістю погодився. Повторний бій з Джошуа? Так, мені б хотілося з ним зустрітися.
Хантер - хороший боксер, цікавий. Думаю, він налаштовувався і проведе хороший бій. Моя мета - вийти за звання чемпіона світу і постаратися виграти. Що стосується прогнозу на мій бій з Хантером, то я ніколи не даю прогнози. Ринг все покаже».
Майкл Хантер: «Це буде серйозне випробування для мене. Повєткін знаходиться в топі протягом десяти років. В суботу я планую показати свої навички, продемонструвати, хто я такий. Для мене це мрія, яка втілилася в реальність. Я завжди хотів битися по всьому світу, в різних країнах, ставши народним чемпіоном.
Я знаю, що переді мною стоїть складне завдання. Повєткін - переможець Олімпіади, чемпіон з кікбоксингу. У Повєткіна накопичилась величезна кількість досвіду в боксі. Мені належить справитися з різними речами. Можливо, деякі з них я побачу тільки після виходу в ринг, адже Повєткін - ветеран. Приходьте в суботу і ви побачите, як я роблю все можливе, щоб зупинити Повєткіна і перемогти. Подивимося, як все складеться».
Церемонія зважування
Прогноз на бій
Віковий «Витязь», колишній чемпіон світу, вже не є лідером суперважкого дивізіону. Але все ще залишається в топ-10. Втім, його шанси на перемогу в поєдинку з або Руїсом, або Джошуа виглядають мінімальними. Поразки від Кличка і Джошуа стали піковими моментами його кар'єри, і найбільші свої бої Повєткін програв. А ось молодший Хантер може стати реальним мисливцем за поясами топ-грандів. Після поразки Усику він видав відмінну серію перемог і може зробити ще один крок до вершини. Для цього треба всього лише треба в суботу відправити Повєткіна на пенсію. У нього є для цього всі дані: сила удару, техніка та витривалість.
Рекомендована ставка - дострокова перемога Майкла Хантера.
Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 30 квітня 2024, 19:19 4

Наступним суперником колишнього чемпіона стане Джаред Андерсон

Коментарі