UK Championship: Бонд вибив Трампа

На турнірі в Англії почалися матчі 1/16 фіналу

В англійському Йорку триває 7-й рейтинговий турнір сезону - UK Championship. У понеділок були зіграні деякі поєдинки 1/16 фіналу.
Найгучнішою сенсацією став виліт чинного чемпіона світу Джадда Трампа. Власне, сенсаційність полягає в стадії, коли вилетів Трамп, а також в ході поєдинку з Найджелом Бондом. Джадд непогано почав гру: 2 півсотенних серії і одна сотенна дозволили йому піти на перерву за комфортного рахунку 3:1. Трамп володів перевагою за всіма показниками, крім дальніх ударів, які у нього катастрофічно не пішли (25% точних). Але досвідчений Бонд (він почав професійну кар'єру в 1989-му, коли Джадд тільки з'явився на світ!) після відновлення зустрічі поступово почав змушувати суперника грати саме здалеку. І досяг успіху - він виграв 4 фрейми поспіль. І 1:3 перетворилися на 5:3. 9-й фрейм тривав 45 хвилин, а коли на столі залишилися тільки рожева і чорна кулі, Найджел вів в партії 64:61. Суперники по кілька разів могли вирішити результат фрейму, але Джадд, як і раніше, відчував проблему з дальніми ударами. В результаті Бонд забив матч-бол: 6:3.

На жаль, але Трампу не вдасться повторити унікальне досягнення. Справа в тому, що «потрійну корону» протягом сезону вигравали кілька гравців. Але протягом календарного року чемпіонат світу, Мастерс і чемпіонат Великобританії вигравав тільки легендарний Стів Хендрі. Джадд в 2019-м перемагав на Мастерсі і став чемпіоном світу, але в Йорку титул завоювати не зможе.
Ніл Робертсон провів напружений матч проти Марка Кінга. Австралієць вів у рахунку 4:2, підпустив суперника впритул - 5:4. У 10-й партії поступався 0:54, але оформив серію в 63 очки і виграв матч - 6:4.
Не менш по-бойовому почався поєдинок Джон Хіггінс - Іан Бернс. Три стартових фрейми тривали майже 2 години, але всі три Джон виграв на останній чорній! Це, схоже, надломило Бернса. В 4-й партії Джон оформив серію в 96 очок, після чого легко довів справу до перемоги в матчі - 6:1, записавши на свій рахунок брейки в 124 і 88 очок.

З таким же рахунком Марк Аллен обіграв Бена Вулластона. В активі Марка - 4 серії «+60».
Решта поєдинків 1/16 фіналу будуть зіграні у вівторок.

1/16 фінала:

Ронні О'Салліван - Ноппон Саенгхам
Дін Цзюньхуей - Алі Картер
Лі Хань - Марко Фу - 6:4
Лянь Веньбо - Еден Шарав
Джон Хіггінс - Іан Бернс - 6:1
Стюарт Бінем - Чжао Сіньтун - 6:1
Янь Біньтао - Джек Лісовськи
Марк Кінг - Ніл Робертсон - 4:6
Майкл Уайт - Марк Девіс
Стівен Магуайр - Грем Дотт
Меттью Стівенс - Ентоні Хемілтон - 6:2
Мартін О'Доннелл - Марк Селбі
Марк Аллен - Бен Вулластон - 6:1
Алан МакМанус - Курт Мафлін - 2:6
Гари Вілсон - Джо Перрі
Найджел Бонд - Джадд Трамп - 6:3

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі