СВІТОЛІНА: «Як можна говорити, що я зраджую Україні через гроші?»

Українська тенісистка - про конфлікт з Федерацією тенісу України і критику з боку вболівальників

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла, чи надходила їй пропозиція від Федерації тенісу України брати участь в матчах Кубка Федерації.
- Я знаю, що мій менеджер і Федерація спілкувалися через представника ITF, щоб прояснити деякі моменти. Також пару днів назад мені дзвонив капітан збірної Михайло Філіма і у нас була хороша розмова, оскільки я планую зіграти в Таллінні і сподіваюся, у мене все складеться для цього.
- З боку представників ФТУ були якісь вибачення після ситуації, яка була на початку 2019-го року?
- Ні, вибачень не було, вони завжди гнули свою лінію, що я випрошувала велику суму за участь в збірній. Це було присутнє, але в першу чергу було присутнє також те, що я мала травму, яка б не дозволила мені грати. Були дівчата, які були готові грати, а просто туди їхати я не бачу сенсу тринькати своє здоров'я. У мене є відновлювальний центр, мені потрібно було перебувати в Швейцарії, щоб робити процедури. Я вважаю, що у нас в команді є хороший вибір гравців і це великий плюс, а те, що накинулися на мене і говорили, що я не граю тільки через гроші і так виставити мене, я вважаю це було низько.
Я так багато років грала за збірну, я представляю Україну на світовому рівні кожного тижня в турнірах і потім говорити, що я віддаю Україні через гроші? У матчах Туру завжди біля мого імені знаходиться український прапор, тому мені не зрозуміло, як люди можуть мене виставляти в поганому світлі. Я ж не виступаю під нейтральним прапором. Ти вкладаєш свою душу, сили, свій час в Україну, я займаюся тут благодійністю, роблю зустрічі з фанатами, приділяю час дітям. Це займає час, а люди сприймають це як в порядку речей. А ось якщо я пару раз не виступлю за Україну, та ще й зі зрозумілих причин, то відразу чую на свою адресу звинувачення.
- У минулому році менеджером збірної стала ваша близька подруга Ольга Савчук і ваш конфлікт з Федерацією на цьому тлі став ще більш несподіваним. Ця ситуація якось відбилася на ваших стосунках?
- Якщо чесно, в тій ситуації все було заплутано, незрозуміло, що відбувалося. Мені говорили, що вона буде менеджером, але не домовлятиметься з гравцями. Я думала, що про мою участь в матчі вона мене питала з боку подруги. Може ФТУ розраховувала, що вона зможе налагодити контакт і переконати мене. В нашій дружбі після цієї історії нічого не змінилося. Деталі мого виступу ми з нею не обговорюємо, ці питання проходять тільки через мого агента.
Читайте також: Світоліна: «Будуть проблеми в переговорах з ФТУ - пошукаю інші варіанти»
Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 20:50 0

4 травня королівський клуб виграв у «Кадіса» з рахунком 3:0

Коментарі