ДЕНИСОВ: «Судячи з усього, це - не кінець історії з покаранням за расизм»

Ведучий програми «Великий футбол» вважає, що «Динамо» подасть апеляцію

Директор ТК «Футбол 1/2» Олександр Денисов прокоментував рішення КДК УАФ з приводу епізоду з расистськими вигуками уболівальників «Динамо» в матчі чемпіонату України проти «Шахтаря» (0:1).
Нагадаємо, кияни змушені будуть провести один домашній матч Прем'єр-ліги без глядачів, а також ще на один матч покарані умовно. Випробувальний термін - кінець поточного сезону. Крім того, «біло-сині» зобов'язані виплатити штраф у розмірі 500 000 гривень.
«Судячи з усього це не кінець історії з покаранням за расизм, швидше за все, буде подана апеляція, а з урахуванням довготривалого конфлікту між власниками Динамо і керівництвом Асоціації футболу України, рішення КДК по расистському інциденту може бути черговим витком в цьому протистоянні.
Однак не складно припустити, що йти до Лозанни власники клубу навряд чи наважаться, при нульовій терпимості до расизму в західній Європі, це закінчиться для клубу черговою поразкою в Лозанському суді. З іншого боку, якщо говорити про вирішення проблеми. Расизму в Україні не більше і не менше ніж в будь-якій іншій країні, та є дисциплінарні покарання, але всі ми розуміємо що дискваліфікацією стадіону проблема не вирішується.
Вирішити її можна або кримінальним покаранням. Або приватно, коли сам клуб проведе необхідні заходи для того, щоб це більше не повторилося. Зрештою від дискваліфікації стадіону постраждала маса уболівальників Динамо, які далекі від расизму і точно не заслуговували такого покарання. Але без точкового вирішення проблеми, це точно знову повториться», - сказав Денисов.
Денис Шаховець Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 21:45 0

На Олімпіаду від Азії пробилися Японія, Узбекистан, Ірак

Коментарі