Секретар КДК УАФ: «Динамо покарали за рецидив расизму!»

Тайсон показав непристойний жест і вдарив м'ячем в сторону трибун

Секретар КДК УАФ Ігор Грищенко пояснив причину суворого покарання для київського «Динамо» за расистські дії вболівальників в харківському поєдинку УПЛ проти «Шахтаря» (0:1).
«Динамо» покарано матчем без глядачів і грошовим штрафом в розмірі 500 тисяч гривень. Ми брали до уваги повторність. У 2017 році була акція фанатів «Динамо» «100% білий» (взагалі-то акція ультрас називалася «Біла шиза», а «100% білий» - банер, який вивісили фанати - прим.ред), яка була розцінена нами як дискримінаційна . Відповідальність за неї передбачена тією ж нормою правил - грошовий штраф і один матч без глядачів. Згідно з існуючими правилами і оскільки дана поведінка вболівальників киян була повторною, обрана жорстока санкція.
Дискваліфікація киян не поширюється на найближчий домашній матч «Динамо» з «Маріуполем», адже клуб повинен офіційно отримати рішення і мати право на його оскарження. Чому «Шахтар» за подібну поведінку уболівальників в харківському матчі з «Айнтрахтом» отримав штраф 10 000 євро, закриття одного сектора і зобов'язання вивісити банер з гаслом проти расизму? Це питання до наших колег з УЄФА.
Щодо Тайсону, який показав непристойний жест і ударив м'ячем в сторону трибун. Для нас основними доказами були офіційні рапорти з матчу. Ми ознайомилися з відео, які поширювалися в мережі Інтернет, побачили реакцію футболістів «Динамо» і звернули увагу на дії арбітра. Це все в комплексі дало нам комфортну впевненість в нашому рішенні. Ми давали оцінку. В рамках цього епізоду Тайсон отримав червону картку за свій жест. Ми отримали лист від FIFPro з проханням анулювати червону картку бразильця. Звернули увагу на звернення FIFPro і резонанс у світі. Ми врахували ці обставини і одноголосно прийняли рішення, що Тайсон має отримати покарання, і він його отримав у вигляді одного матчу. Думаю, що рішення досить виважене і справедливе».
Микола Степанюк Джерело: FootballHub
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 00:16 0

Український вінгер провів на полі 75 хвилин

Коментарі