Лучано ЛУЧІ: «Пенальті в матчі Україна - Португалія був»

Куратор суддівського корпусу УАФ - про найбільш суперечливі рішення арбітрів в сезоні

Куратор суддівського корпусу УАФ Лучано Лучі прокоментував найбільш спірні рішення арбітрів в скандальних матчах.
Про матч «Маріуполь» - «Динамо» і руку Чоботенка:
- Явна помилка. У разі гри рукою, коли площа тіла збільшується, кожен раз, коли це відбувається і рука відривається від тіла, повинен бути призначений 11-метровий і показана жовта картка, якщо м'яч летить у ворота. Бондаренко сказав, що з його позиції він не бачив цю гру рукою. Якби був VAR, йому в навушник відразу б прийшло повідомлення з командою не відновлювати гру. Йому описують, що можливо сталося, і запрошують його подивитися епізод.
Дивитися з 50-ї секунди
Епізод матчу «Колос» - «Динамо» і пенальті в ворота «Колоса:
- Це помилка, яку можна подивитися тільки по телевізору. В тому сенсі, що арбітр бачить обличчя і руку, у нього плоска картинка, адже рука занадто близько до обличчя. Це може заважати. Оцінка - негативна.
Після таких помилок арбітр в Прем'єр-лізі не судить. Йому дають паузу для роздумів, пишеться лист, в якому арбітру пояснюється, яке повинне було бути застосоване правильне трактування. Тут мова йде про молодого арбітра.
Про епізод з пенальті в матчі Україна - Португалія:
- Звичайно, це пенальті. Тейлор прийняв правильне рішення, тому що, згідно з того ж циркуляра від 1 липня, коли рука збільшує поверхню тіла і м'яч летить в площину воріт, то призначається пенальті і дається жовта картка. Пенальті не ставиться, коли рука примикає до тіла, коли гравець робить все, щоб уникнути контакту з м'ячем. Другий критерій може бути - близька відстань, з якої завдавався удар. Якщо вона досить близька, то у гравця немає часу навіть замислитися і зреагувати. Це явно ненавмисна гра.
Володимир Клепач Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 04 травня 2024, 10:21 17

Голова національної федерації – про кадрову ситуацію в збірній України

Коментарі