Валя СЕМЕРЕНКО: «Планую відпрацювати цей сезон на всі 100 відсотків»

Українська біатлоністка - про підготовку до сезону

Українська біатлоністка Валентина Семеренко розповіла про підготовку до сезону.
- Приблизно через місяць стартує перший етап Кубка світу. Коли починаєте підготовку?
- Завтра (23 жовтня) о 9.40 летимо в Гельсінкі. У Фінляндії будуть підготовчі тренування, вже будемо кататися на лижах. Їдемо в Вуокаті, там є штучний сніг, вже до двох кілометрів, а може і більше коло. І на стрільбищі будемо тренуватися. Там будемо днів 10-12, потім звідти переїжджаємо до Норвегії в Шушен. Це буде другий етап підготовки до сезону. І там будемо брати участь в етапі Кубка IBU (25 листопада - 1 грудня), де буде видно, в який ми вже формі, як ми підготувалися до основних стартів. І потім звідти ми поїдемо на етапи Кубка світу. Перший буде в Швеції, в Естерсунді (30 листопада - 8 грудня).
- У березні, по завершенню етапів Кубка світу, Ви говорили, що через неправильно організовану підготовку ви змогли вийти на пік форми тільки до кінця сезону. Скорегували підготовку на новий сезон?
- Так. Влітку нам дозволили тренуватися зі своїм тренером, Шамраєм Григорієм Івановичем і у нас дуже маленька така команда була - три Сема: я, Віта і Сергій Семенов. Звісно з нами їздив масажист Діма, а Григорій Іванович Шамрай відповідав за нас трьох. Було дуже комфортно. Затишно, все, що він хотів, ми цю роботу виконали. І далі за цим планом будемо працювати.
- Золота медаль літнього чемпіонату світу в суперспринті - підсумок цієї успішної річної підготовки?
- Саме так. Золото літнього чемпіонату світу говорить про те, що ця методика дуже добре нам підходить. І я сподіваюся, що не тільки я з Вітою буду виступати добре, але і вся наша команда.
- Квітень - єдиний місяць в році, коли біатлоністи відпочивають. Як провели його Ви?
- Відпочивала я на лікарняному ліжку, були певні обставини, я не хочу про них говорити, знають близькі люди і президент Федерації, ми не хочемо до цього повертатися. Зараз все добре. Перший збір влітку трошки пропустила, потім почала втягуватися в роботу. З третього збору я повноцінно тренувалася. Не хочу загадувати наперед, але планую відпрацювати цей сезон, ці півроку на всі 100 відсотків.
Володимир Клепач Джерело: iSport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Біатлон | 23 квітня 2024, 17:42 3

У біатлоні Стіна Нільссон успіхів не досягла