Пекін. Світоліна вийшла до другого поспіль чвертьфіналу

Українка обіграла Софію Кенін, реабілітувавшись за дві поразки в попередніх очних матчах

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№3 WTA) виграла ще один матч на обов'язковому Прем'єрі в Пекіні.
У поєдинку третього кола українка в трьох напружених сетах здолала Софію Кенін з США (№16 WTA). У 2019 дівчата зустрічалися вже 4 рази, попередні дві очні зустрічі виграла американка (Торонто і Цинциннаті).
Світоліна могла вигравати ще в другому сеті, але на тай-брейку не реалізували 3 матчболи. У підсумку українська тенісистка подолала опір американки в третьому сеті з шостого матчболу.
Пекін. третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Софія Кенін (США) - 6:3, 6:7 (8), 6:3
Світоліна стартувала з семи успішних перших подач і стало зрозуміло, що вона налаштувалася сьогодні перемагати. Щось подібне ми бачили на US Open проти Кіз, з тією лише різницею, що Еліні не вдалося тримати високу стабільність подачі, хоча вінрейт був навіть трохи вищим.
Кенін також була успішною на своїх геймах, віддаючи українці всього по одному розіграшу. Перелом настав у восьмому геймі, коли Еліні вдалося першій дістатися до брейкпоінтів, які, до того ж були прихованими сетболами. У впертій боротьбі Кенін не витримала напруги і зробила подвійну помилку на другому такому м'ячі.
Світоліна вийшла подавати на сет. У цьому моменті у неї пропала перша подача і Кенін заробила подвійний брейкпоінт. Але спочатку українці пощастило з ейсом, коли м'яч трохи зачепив лінію, а челлендж Софії пішов в нікуди. На другому брейкпоінті помилилася вже сама Кенін. Те ж саме вона зробила і на сетболі Світоліної, спробувавши з бекхенда по лінії гостро прийняти другу подачу українки. До слова, в цьому матчі такі удари іноді і проходили.
Друга партія розпочалася з обміну брейками. Кенін заграла набагато зібраніше, перша подача українки перестала бути «смертельною зброєю». У розіграшах Еліна намагалася грати не менш агресивно, ніж представниця США, в іншому випадку рано чи пізно американка входила в корт і знаходила варіант з успішною атакою.
На початку сету у Світоліної було два важких гейми на подачі. Перший вона програла, але другий витягла, незважаючи на те, що перша подача постійно підводила в найвідповідальніший момент. Також сьогодні порадувала різноманітність у грі українки: були і виходи до сітки, і чудові обвідні удари. У традиційній для себе грі на задніх лініях Еліна була трохи слабкішою, все це ми бачили і в попередніх двох матчах, тому потрібно було наступити собі на горло, грати через не можу. Кількість віннерсів у матчі - тому підтвердженням.
Друга партія закінчилася тай-брейком, без якого не обходиться жоден матч цих тенісисток. Раніше американка вела по тай-брейкам 2:1, але Еліна мала хороший шанс зрівняти. На жаль, три матчболи українки були відіграні, довелося грати третю партію.
Але сил і бажання на неї залишилося більше у Світоліної. На подачі вона діяла бездоганно. Коли перша летіла - у Кенін шансів було мало. Логічним підсумком став брейк у шостому геймі, а вже в дев'ятому Еліна подавала на матч. Представниця США відіграла ще два матчболи, але в підсумку Світоліна закінчила потужним віннерсом з бекхенда.
Відзначимо 13 ейсів Еліни - це її особистий рекорд.
В 1/4 фіналу Світоліна зіграє з Кікі Бертенс (№8 WTA). З огляду на той факт, що Серена Вільямс не заявлена на жоден турнір до кінця року, перемога в цьому матчі буде гарантувати українці участь у Підсумковому турнірі-2019. У минулому році Еліна виграла підсумковий турнір і в цьому їй треба захищати титул.
Бертенс в 1/8 фіналу обіграла Полону Херцог в трьох сетах. Нагадаємо, що у другому колі Бертенс обіграла українку Даяну Ястремську.
Минулого тижня Світоліна у чвертьфіналі поступилася Ріск.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 14:44 41

Півзахисник «Шахтаря» прокоментував перемогу над «Чорноморцем»

Коментарі