Україна - Сербія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Підопічні Угіса Крастіньша намагатимуться підняти свою планку ще вище

Всім відомо, що апетит приходить під час їжі. Стосовно до виступу збірної України на чоловічому чемпіонаті Європи, то її вболівальникам постійно хочеться більшого. Спершу хотілося просто залишитися в турнірі і вийти до плей-оф хоча б з четвертого місця у групі. Потім захотілося пройти Бельгію в 1/8 фіналу, яка грала у себе вдома та й була вище за рейтингом, ніж наша команда. А коли вже вийшли до четвертьтфіналу, подумалося, а чому б не піднятися ще вище.
Звичайно, думками ми все розуміємо, що суперник цього разу не просто серйозний, а дуже сильний, який входить до еліти світового волейболу. Досить сказати, що Сербія на минулому чемпіонаті Європи стала бронзовим призером. Такий саме результат сербські волейболісти показали і в 2013 році, а ще двома роками раніше вони взагалі виграли титул і отримали золоті медалі.
У 2010 році збірна Сербії завоювала бронзові медалі чемпіонату світу. В 2016 році перемогла у фіналі Світової ліги Бразилію з рахунком 3 0. Ще роком раніше була срібним призером цього турніру, а в минулому році увійшла до шістки кращих нового турніру - Ліги Націй.
На нинішньому чемпіонаті Європи волейболісти Сербії виграли всі свої матчі - п'ять в груповому турнірі із загальним рахунком 15 - 1, а в зустрічі 1/8 фіналу обіграли Чехію 3:0.
Зрозуміло, що наша команда поки не може похвалитися такими досягненнями і результатами. Але в спорті іноді відбуваються ситуації, коли явний аутсайдер завдає поразки лідеру. Адже змогли ж, наприклад, ті ж чехи протриматися в першій партії матчу 1/8 фіналу, в якій Сербія виграла лише з рахунком 31:29. Чому б і нам не спробувати зачепити хоча б один сет, а там вже, як гра повернеться.
І все ж, як би нам не хотілося, але скажемо відверто: якщо збірна Україна переможе і вийде до півфіналу - це буде не просто сенсація, а супернесподіванка всього чемпіонату Європи. Чи готові ми до такого - ось в чому питання. В будь-якому випадку вболівальники нашої команди будуть підтримувати українських волейболістів відчайдушно і бажати їм перемоги.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

24 вересня, вівторок

Україна - Сербія
Антверпен (Бельгія). Спортивний зал «Sportpaleis» 21.30
ТБ-трансляція на телеканалі «UA Перший»
УКРАЇНА-СЕРБІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:3
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:22 1

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

Коментарі