Десна та Карпати без голів завершили очне протистояння

Шостий тур українського чемпіонату стартував в Чернігові

Порівняно з минулим туром в складах обох суперників відбулися певні зміни. Зокрема, в «Карпатах» замість Понде на вістрі атаки діяв черговий новачок «левів» молдавський нападник 22-річний Бойчук. Що стосується стартового складу господарів поля, то Олександр Рябоконь після великої гостьової перемоги над «Олександрією» здійснив дві заміни: замість Калитвинцева та Дегтярьова на поле вийшли Картушов і Філліпов.

Підопічні Олександра Чижевського активніше розпочали перший матч шостого туру УПЛ і Гуцуляк дальнім ударом пробив поруч зі стійкою воріт Паста. В свою чергу, забракло влучності і дальньому «пострілу» Артема Фаворова. Господарі поля створили перший гольовий момент матчу, коли після передачі вихованця львівського футболу Кузика намагався завершити атаку дальнім ударом досвідчений Богданов, аде Підківка у падінні рятує ворота, перевівши м'яч на кутовий.

Господарі поля продовжували шукати шляхи взяття воріт гостей і Кузик з лівого краю атаки небезпечно пробивав в рамку воріт, але влучив у сітку із зовнішнього боку. Карпатівці також активно діяли на лінії атаки і трошки забракло влучності Гуцуляку, який не влучив у рамку воріт. Забракло спортивного щастя тому таки Гуцуляку і після його чергового «пострілу» головою, коли захисник деснянців врятував команду від неприємностей.

Другу половину зустрічі активніше розпочали «Карпати» і досвідчений Паст рятує ворота після удару Халла. З іншого боку, забракло влучності кращому бомбардиру «Десни» у поточному чемпіонаті Філіппову, після удару якого м'яч зрикошетив повз рамку воріт.

Напруга на полі стадіону імені Юрія Гагаріна наростала і арбітру матчу Володимиру Новохатньому доводилося раз за разом втихомирювати пристрасті на полі завдяки жовтим карткам. Тим часом темп матчу поволі спадав і обидві команди почали більш обережно володіти м'ячем на футбольному полі.

Не додали гостроти атакувальним діям суперників і зроблені заміни в складах обох суперників. У підсумку, фінальний свисток арбітра зафіксував безгольову нічию.

«Десна» зберігає свої ворота «сухими» в УПЛ з 30 липня впродовж рекордних для клубу 455 хвилин. «Карпати» ж 220-й, рекордний, раз в чемпіонатах України зіграли внічию. Натомість завершилася пропускна серія «Карпат» в чемпіонатах, яка з 21 травня цього року тривала впродовж 8-ми ігор - 16 м'ячів. «Десна» ж при арбітрі Володимиру Новохатньому і далі в чемпіонатах завершує матчі лише внічию - 3-а гра. І нарешті, вперше в УПЛ «Десна» та «Карпати» зіграли внічию.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Десна» - «Карпати» - 0:0


Андрій Богданов (14) Денис Фаворов (54), Андрій Гітченко (59) - Олексій Ковтун (37), Владислав Дубінчак (38), Марвін Мартінс (56), Артем Козак (95)

«Десна»: Євген Паст - Денис Фаворов, Андрій Гітченко, Максим Імереков, Андрій Мостовий - Владислав Огиря, Андрій Богданов (Андрій Домбровський, 76) - Єгор Картушов, Артем Фаворов, Орест Кузик (Владислав Калитвинцев, 69) - Олександр Філіппов (Максим Дегтярьов, 87)

«Карпати»: Роман Підківка - Марвін Мартінс, Олексій Ковтун, Сергій Вакуленко, Владислав Дубінчак - Олексій Гуцуляк, Дмитро Кльоц (Артем Козак, 71), Назар Вербний, Тім Халл - Франциско Ді Франко (Жоао Діого Дженнінгс, 87), Александру Бойчук (Фране Войкович, 46)

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ)

Стадіон імені Юрія Гагаріна (Чернігів)

ДЕСНА - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 00:44 3

Бензема, Модрич та Марсело виграли по 25 титулів

Коментарі