МЮ в першому турі АПЛ розгромив Челсі

У складі переможців дублем відзначився Решфорд

Матч «МЮ» з «Челсі» повинен був підтвердити амбіції обох команд, які в останні роки раз у раз залишаються в тіні «Манчестер Сіті», «Ліверпуля» і «Тоттенхема». Особливий інтерес викликала гра «Челсі» під під керівництвом легендарного Френка Лемпарда, який дебютував в АПЛ в новій ролі.
Його команда напередодні матчу виявилася в непростому положенні. Азар, який тягнув «синіх» на своїх плечах останні кілька років вже в «Реалі», через травми поза основою залишилися Канте, Вілліан, Лофтус-Чик, Хадсон-Одою. Замінити недавніх лідерів були покликані 21-річний Абрахам, який зайняв місце на вістрі атаки, і набравший в міжсезоння відмінну форму Барклі. Склад манкуніанців був передбачуваний, знайшлося місце в старті і зоряному новачку «МЮ» 87-мільйонному Магуайру.
Початок матчу залишився за «Челсі», гості відмінно пресингували, замкнувши «МЮ» на його половині, і грали при цьому дуже агресивно. Моменти біля воріт Де Хеа не змусили себе чекати. Вже на 4-й хвилині Абрахам виявився першим на підборі після подачі кутового і ударом з лінії штрафного вразив праву від іспанця штангу. Однак, манкуніанці дуже скоро намацали слабке місце в обороні суперника.
Спочатку Марсьяль пробачив Зума, який віддав йому м'яч у простій ситуації, пробивши в руки Кепи. Однак, на 16-й хвилині французький захисник «Челсі» збив у своєму штрафному Решфода, після чого сам постраждалий з 11-метрової позначки пробив у верхній кут - 1: 0. На деякий час ініціатива перейшла до господарів, але ті гостроти біля воріт суперника не створювали. Ближче до кінця тайму «сині» піднеслися духом і в перебігу хвилини створили два забійних моменти, але удар Барклі з близької відстані відбив Де Хеа, а після пострілу Емерсона «МЮ» знову допоміг каркас воріт.
І після перерви цікавіше виглядали гості, міг забити Барклі, чий небезпечний удар з лінії штрафної відбив Де Хеа. Результат матчу був вирішений в середині тайму, коли «МЮ» в перебігу трьох хвилин відправив два м'ячі у ворота суперника. Спочатку манкуніанці забили в результаті контратаки три в три, після прострілу Перейри з правого флангу, зігравший на випередження Марсьяль, відправив м'яч у ворота. Не встигли сині відійти, як «МЮ» скористався грубою позиційною помилкою центральних захисників, які дозволили Решфорду прямо по центру втекти на побачення з Кепою, після чого форвард спокійно пробив повз голкіпера.
Кінцівка зустрічі пройшла вже в більш спокійному руслі, але господарі все ж зуміли забити ще раз. Вийшовший на заміну валлієць Джеймс в контратаці скористався точною передачею Погба і з десяти метрів низом пробив в дальній від Кепи кут.
Перший матч Лемпарда в якості тренера «Челсі» приніс «синім» велике розчарування, але варто відзначити, що гості навряд чи заслужили такої долі. У другому турі суперник у команди Лемпарда буде простіше - на своєму полі «Челсі» зіграє проти «Лестера».
Англійська Прем'єр-ліга. 1-й тур
«Манчестер Юнайтед» - «Челсі» - 4:0
Решфорд (19, з пенальті, 67), Марсьяль (65), Джеймс (82)
Лінгард (48), Лінделеф (69), Мактомінай (81) - Зума (35), Жоржиньо (53), Абрахам (57), Канте (90)
«Манчестер Юнайтед»: Де Хеа - Ван-Біссака, Лінделеф, Магуайр, Шоу - Мактомінай, Погба, Перейра (Джеймс, 74) - Лінгард (Мата, 85), Решфорд (Грінвуд, 85), Марсьяль
«Челсі»: Кепа - Аспілікуета, Крістенсен, Зума, Емерсон - Жоржиньо (Канте, 74), Ковачич, Маунт - Барклі (Пулішіч, 59), Педро, Абрахам (Жиру, 66)
Арбітр: Ентоні Тейлор
Стадіон: «Олд Траффорд»

МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 12:51 0

Запорожці не виїхали на матч з «Хустом» і отримали технічну поразку

Коментарі