Сіренко б'є мішків, але потроху підбирається до бою за титул

Лев Кравців чекає від нашого супертяжу прориву і пояснює, чому він реальний

В Україні в суперважкій вазі є не тільки Олександр Усик. Наприклад, вже досить давно у нас є два молодих перспективних хлопця: Олександр Захожий і Владислав Сіренко. Обом в районі 25 років і обидва б'ють мішків. І вже скоро Влад Сіренко боксуватиме за титул.

Сіренко знову розбив нікому невідомого суперника

Росіянин Денис Бахтов ніколи не був топом, але останнім часом з результатами були максимальні проблеми - він не перемагав уже чотири роки. Не варто випускати і той момент, що суперник Сіренка вікової боксер навіть для суперважкої категорії - йому 39 років.

Ясна річ, Влад, який є більш класним бійцем, особливих проблем не відчув. До третього раунду обличчя Дениса більше виглядало, як лице невдалого пасічника, ніж реального претендента на перемогу над молодим і голодним. Проте, Сіренко події не форсував.

Він планомірно розбивав опонента в кожному раунді, роблячи для перемоги рівно стільки, скільки потрібно. Звичайно, Владислав міг натиснути і закатати суперника в канвас дуже швидко, але йому це було не потрібно. За одинадцять поєдинків десять суперників Сіренка не достояли до кінця, при цьому більшість падало в стартових раундах.

Природно, що Владу потрібні були ці раунди практики справжнього поєдинку. Він і отримав, хоча міг завершити все ще на самому початку.

Владислав Сіренко - Денис Бахтов. Відео бою

Бахтов відверто виживав майже зі старту, хоча часом і намагався вибухати. Влад відмінно контролював це джебом, відходами назад і в сторони і клінчем. Українцю точно не вистачає швидкості ударів, що було очевидно навіть в поєдинку з повільним опонентом. За рахунок своєї статури Сіренко дуже якісно і швидко потрапляє бічними, у нього непоганий аперкот і досить добре налагоджений джеб, але рости точно є куди. Це далеко не топ-рівень.

Українець може поборотися за титул вже скоро

Тепер Владислав рухатиметься в бік поясів чемпіона Європи та світу:

«При вдалому розкладі Сіренко, як і Захожий, буде боксувати 11 жовтня. Я думаю, що ми виберемо напрямок IBF і EBP. 11 жовтня публіка побачить ще один титульний бій за участю Владислава», - сказав промоутер українця.

Говорити про IBF, звичайно, зарано, але на пояс чемпіона Європи точно можна претендувати. Титул далеко не основний в боксі, але він значно піднімає твої котирування в усіх рейтингах організацій. Відповідно, з таким поясом у тебе росте рівень опозиції, та й просто психологічно бути чемпіоном Європи - це вже більш серйозний статус, ніж бути просто перспективним нокаутером.

Виходить, старий метод просування працює?

Про Захожого і Сіренка говорять майже одне і те ж: луплять мішків і просто суперників значно нижче класом, хоча могли б уже виходити на середняків категорії. Дуже спірне твердження, насправді. І застосовується не до всіх боксерів.

У обох боксерів аматорська школа відносна. Якщо ті ж Усик, Гвоздик і Ломаченко пройшли всі етапи підготовки в аматорах, боксували на всіх рівнях, а потім ще і в напівпрофесійній лізі, прийшовши в профі майже готовими бійцями, які еволюціонували дуже швидко, то тут не така ситуація. І Захожому, і Сіренку потрібно набити руку, пристрілятися, випробувати себе і побувати в різних ситуаціях, які трапляються в рингу перед тим, як виходити на більш складних опонентів.

З іншого боку, їх вид розкрутки - не зовсім старомодний. Раніше боксери могли по двадцять поєдинків лупити суперників з мінусовим і близьким до того рекордом, просто щоб набити руку. У хлопців по десять поєдинків і Сіренко ось уже підвищує рівень опозиції і говорить про пояси.

Не варто випускати і той момент, що вони молоді: Захожий 1993 го року народження, Сіренко - 1995- го. Для супертяжів цей вік майже дитячий. У цій категорії основна сила приходить в 30-32 роки, а до цього віку обидва, якщо не трапиться ніяких непередбачених ситуацій, стануть вже запеклими бійцями з купою поєдинків за спиною.

Той же Джозеф Джойс вважається одним з найперспективніших супертяжів світу на даний момент. Знаєте, скільки йому років? 33. У такому віці в українців буде сила-силенна досвіду і все ще здоров'я молодого бійця.

Читайте також: Усик - обов'язковий претендент на пояс WBO. Що це означає?

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 15:39 34

Команда Олександра Шовковського здобула перемогу у меншості

Коментарі