ЗМІ Люксембургу: «Арена Львів раділа, ніби Україна виграла Євро»

Sport.ua представляє огляд люксембурзької преси після перемоги України над Люксембургом (1:0)

У понеділок, 10-го червня, у межах відбору на Євро-2020 збірна України у Львові обіграла Люксембург з рахунком 1:0. Єдиний м'яч української команди на 6-й хвилині зустрічі забив нападник Роман Яремчук.
Люксембурзькі ЗМІ не залишили без уваги важливий поєдинок, а деякі видання відправили до Львова власних кореспондентів.
«Червоні леви» зазнали гіркої поразки з рахунком 0:1 від України», - говорить заголовок авторитетного видання Tageblatt.
«Люксембург погано почав свій четвертий поєдинок кваліфікації на Євро-2020, але потім на рівних грав зі збірною, яка посідає 27-е місце в рейтингу ФІФА. Україна здобула перемогу з мінімальним рахунком і посилила своє лідерство в групі В. «Червоні леви» залишилися на другому місці завдяки кращій, ніж у Сербії, різниці забитих і пропущених м'ячів.
Господарі почали матч в тому ж складі, в якому недавно розгромили Сербію з рахунком 5:0. Команда легендарного Андрія Шевченка не хотіла вдарити в бруд обличчям перед вогненною українською публікою і вже на 6-й хвилині зустрічі відкрила рахунок. Після розіграшу кутового Маліновський подав на Яремчука, а той головою відправив м'яч у сітку. Для Люксембургу поєдинок не міг початися гірше.
Далі темп гри дещо заспокоївся. Підопічні Люка Хольца отримали більше контролю над м'ячем і прагнули атакувати.
«Синьо-жовті» намагалися використовувати будь-які помилки гостей. Неточним пасом Крістофера Мартінса ледь не скористався Євген Коноплянка, якого О. Тілль зумів зупинити тільки за допомогою фолу перед своєю штрафною. Ще й Да Мота отримав жовту картку в своєму 94-му матчі за національну збірну за те, що достроково вибіг зі стінки.
Після цього люксембуржці на короткий час взяли гру під свій контроль. На 38-й хвилині Мартінсу вдалося забити, але гол був відмінений через офсайд. Сумнівне і неправильне рішення! Це тим більш прикро, що в першому матчі межу Люксембургом і Україною несправедливий штрафний призвів до другого голу (тоді «синьо-жовті» виграли з рахунком 2:1 - прим. ред.).
У другому таймі команди продовжили обмінюватися моментами. У України можна відзначити небезпечний удар Циганкова. Гості були близькі до того, щоб зрівняти рахунок після фантастичного штрафного Тілля, але Пятову вдалося витягнути м'яч з кута. «Червоні леви» після перерви набагато більше володіли м'ячем.
У кінцівці матчу Люксембург спробував влаштувати фінальний штурм, але українці відбилися, хоч і не без метушні, здобувши третю перемогу в нинішній кампанії.
Але все ще може змінитися: Україні загрожує втрата очок, набраних в перших матчах проти Португалії та Люксембургу. Обидві асоціації виступили проти рішення УЄФА (по «справі Мораеса» - прим. ред.) та 18-го червня проведуть апеляційні слухання в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні», - розповідає Tageblatt про поєдинок.
«Не дивлячись на хорошу гру, підсумковий рахунок на табло - 0:1. Збірна Люксембургу у відборі на Євро-2020 поступається лідерам і оплакує незарахований гол», - пише засноване в 1848-му році видання Luxemburger Wort.
«Хороша гра збірної Люксембургу не була винагороджена. Після фінального свистка гравці та тренер команди пишалися своїм виступом, але в той же час сумували через те, що залишилися з порожніми руками. Результат зустрічі на користь України вирішив ранній гол Романа Яремчука. Як і в першому матчі між Люксембургом і Україною, вирішальними стали дрібниці. Такі, як сумнівний офсайд Крістофера Мартінса, через який рефері відмінив його гол в першому таймі.
«Я не бачив повтору моменту, але мені сказали, що офсайду не було. Суддя вирішив інакше. Такі речі - частина футболу. Я розчарований. Я знаю, на що ми здатні як команда, поєдинок проти України дає нам надію на майбутнє», - прокоментував епізод з офсайдом Мартінс.
Судячи з повторів, у Мартінса не було чіткого положення «поза грою», - журиться Luxemburger Wort.
«Червоні леви заслуговують більшого», - стверджує кореспондент франкомовного видання Le Quotidien Жюльєн Моллер, який особисто відвідав обидва останні матчі збірної України у Львові.
«Переможений, але показавший дуже хорошу гру в поєдинку проти України (0:1), Люксембург виставив на поле шість футболістів, яким ще не виповнилося 24-х років. Де буде це покоління через два роки?
Є поразки, які варті перемог. Особливо тоді, коли вони підтверджують те, що ми побачили в першому матчі між цими командами. Так, в результаті Люксембург зазнав двох поразок, але команда продемонструвала гру міжнародного рівня.
Реакція вируючого львівського стадіону на 58-й хвилині була досить красномовною, щоб свідчити про рівень команди Люка Хольца: глядачі 20 секунд скандували ім'я голкіпера Андрія Пятова, який здійснив феноменальний сейв після удару В. Тілля з штрафного.
Можливо, матч міг би скластися інакше, якщо б рефері зарахував гол Крістофера Мартінса на 38-й хвилині. Але статус футбольного карлика іноді сприяє несправедливим рішенням. Люк Хольц часто скаржився на це в минулому. Потрібно щось зробити, щоб судді залишили звичку чинити з командами так само.
Однак після цього матчу залишиться не нарікання на несправедливість, а розуміння зрілості гри люксембурзької команди проти суперника світового рівня.
Незважаючи на результат, Люксембург зберіг за собою друге місце в групі. Відплата за все втрачені в матчах з Україною очки може здійснитися 18-го червня, коли УЄФА розгляне апеляцію по «справі Мораеса».
О 23:35 (час фінального свистка матчу України з Люксембургом - прим. ред.) вечора понеділка «Арена Львів» закричала від радості так, як ніби Україна щойно виграла Євро. Господарі почули фінальний свисток із великим полегшенням», - вважає Жюльєн Моллер.
В цілому, настрої люксембурзьких ЗМІ в чомусь збігаються з їх настроями після першого матчу. Люксембуржці визнають силу України, але вважають, що цілком могли б розраховувати на очки, і нарікають на неоднозначний, на їхню думку, офсайд на 38-й хвилині. Також журналісти не забувають про апеляцію по «справі Мораеса», яку УЄФА розгляне вже 18-го червня.
Фото Luxemburger Wort
Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 14:57 32

Досвідчений захисник попрощався з вболівальниками

Коментарі