Ролан Гаррос. Ястремська знову програла Суарес Наварро

Українка була близькою до перемоги, але сил після Страсбурга не вистачило

Третя ракетка України Даяна Ястремська (№32 WTA) завершила виступи в одиночному розряді на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу.
У матчі першого кола українка в трьох сетах поступилася іспанці Карлі Суарес Наварро (№29 WTA).
Ролан Гаррос. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Карла Суарес Наварро (Іспанія) - 6:2, 6:7(0), 0:6
Перший сет пройшов повністю під диктовку Ястремської. Вона прекрасно подавала, постійно проявляла активність в розіграшах, витісняючи іспанку глибоко за задню лінію, що змушувало іспанку помилятися. Суарес Наварро намагалася відповісти біговою роботою, але у неї мало що виходило. Навіть в банальному обміні не дуже небезпечних ударів із задньої лінії вона здавалася слабкішою. У четвертому геймі Даяна під нуль виграла гейм суперниці, після чого методично і грамотно довела партію до виграшу, зробивши ще один брейк у восьмому геймі.
У другому сеті ситуація залишилася практично такою ж, але Даяна вже трохи втомилася і стала частіше помилятися. Але все одно перевага залишалася за нею. Перший сім геймів пройшли без єдиного брейкпоінта, а у восьмому - українка заробила подвійний прихований матчбол. На жаль, він не був реалізований, можливо, трохи підвела нервозність, і це стало переломним моментом в партії і в матчі. Дівчата довели сет до тай-брейка, на якому досвідчена грунтовичка Суарес Наварро взяла своє, не віддавши 19-річній українці жодного очка.
Третій сет можна було навіть не дивитися, Даяна програла його без шансів. Після важкої перемоги в фіналі Страсбурга, який відбувся в суботу, відновитися до повноцінного трехсетовіку проти далеко не останнього гравця на грунті практично неможливо. Вирішувати долю матчу можна і потрібно було в двох сетах, далі все залежало від іспанки.
Відзначимо, що Даяна в поточному сезоні вибила Карлу з Australian Open, після чого програла їй в Римі.
У другому колі Суарес Наварро зіграє проти Шелбі Роджерс (№514 WTA) з США.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі