Португальці пропонують зарахувати Україні дві поразки через Мораеса

У Португалії порахували, що у Мораеса не було п'яти років безперервного проживання в Україні

На думку португальських журналістів, Жуніор Мораес не відповідає необхідним критеріям для гри за збірну України в якості натуралізованого спортсмена, оскільки у нього не було п'яти безперервних років життя в країні. ФІФА повинна уточнити цей нюанс, і, якщо підтвердиться порушення, то Україна буде оштрафована поразкою в двох іграх кваліфікації на Євро-2020, а Португалія та Люксембург зароблять додаткові очки.
Жуніор Мораес, натуралізований бразилець, дебютував за збірну України 22 березня в грі проти команди Португалії (0:0), а потім зіграв 25 березня в поєдинку проти Люксембургу (2:1). Проте, на думку португальських репортерів, нападник не відповідає всім критеріям ФІФА, щоб грати як натуралізований футболіст. У нього не виконано правило п'яти років безперервного життя в країні після виконання 18 років. Відповідна скарга в ФІФА повинна бути надіслана незабаром від одного з функціонерів португальського спорту.
Стаття 7 Статуту ФІФА говорить, що гравець, який набуває нового громадянства, може представляти цю країну тільки в тому випадку, якщо він народився на території відповідної федерації, або якщо його біологічні батьки народилися на території відповідної федерації, або якщо бабуся чи дідусь народилися на території країни, або ж якщо спортсмен «прожив безперервно протягом не менше п'яти років після досягнення віку 18 років на території відповідної федерації».
Проблема в тому, що Жуніор Мораес, незважаючи на те, що в Україні прожив необхідний період, ніколи не жив безперервно п'ять років. Максимум, який він прожив в Україні, становить 4 роки і 8 місяців. Бразилець прибув в Україну в червні 2012 року, після чого 28 лютого 2017 року він залишив Україну, щоб грати за китайський клуб «Тяньцзінь Теда». Таким чином, він прожив в Україні без перерви лише 4 роки і 8 місяців. Пізніше він провів 4 місяці в Китаї, до кінця червня 2017 року, а потім повернувся в Україну, знову потім проживаючи на території країни.
Таким чином, стаття 7 Статуту ФІФА, можливо, не була виконана гравцем, навіть незважаючи на те, що Жуніор Мораес отримав спеціальний дозвіл на отримання українського паспорта, і натуралізація підтверджена указом президента Петра Порошенка. На тлі невдоволення результатом стартового матчу португальці планують звернутися до ФІФА і до УЄФА для прояснення ситуації, щоб з'ясувати, чи було недотримання правил.
Якщо буде підтверджено, що Жуніор Мораес не мав права грати в минулих двох матчах, збірна України буде покарана двома поразками, а Португалія та Люксембург отримають технічні перемоги в матчах, які зіграли внічию і програли відповідно.
Микола Степанюк Джерело: Maisfutebol
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі