Роман САНЖАР: «Переехать в Сумы в нынешней ситуации невозможно»

Наставник «Олимпика» - о выступлении команды и паузе в чемпионате

Наставник «Олімпіка» - про паузу в чемпіонаті й не тільки

- Романе Миколайовичу, в Лізі Парі-Матч виникло чергове «вікно», котре ви сьогодні заповните спарингом із молодіжним складом «Шахтаря». Чому саме з цією командою?
- Існував варіант зіграти з одним із колективів нашого дивізіону, але для цього потрібно було їхати далеко з Києва. Нас це не влаштувало: ми вже стільки наїздили, що хочеться одні вихідні не робити цього! Тут ще й Валерій Кривенцов - наставник «Шахтаря» U21 - зателефонував і запропонував зіграти. Ми, звичайно, погодилися: хороша команда плюс матч відбудеться у Щасливому.

- Чи є сенс спеціально заради таких «вікон» через ігри збірної заснувати новий офіційний турнір - умовний Кубок УПЛ?
- Вважаю, ні. У нас напружений графік, багато травмованих. Я дав хлопцям три дні відпочити. Сьогодні в спарингу маю намір перевірити молодих і дублерів. Можу собі це дозволити, бо не буде тиску результату. Тепер уявіть, якби сьогодні довелося виходити не на контрольну зустріч, а на офіційну. Під час сезону потрібно інколи відпочивати від ігрового графіку, при цьому тримати команду у формі.

- За тиждень чемпіонат поновиться, й журналісти знову запитуватимуть, чи хоче «Олімпік» дебютувати в єврокубках.
- Перед стартом сезону ніхто про це не думав: ані футболісти, ні тренерський штаб разом із керівництвом. Але коли минуло кілька турів, і ми забралися так високо, виникло бажання не випустити з рук нашу нинішню позицію. Спробуємо це зробити, дуже старатимемося.

- Як би ви пояснили те, що на перших поєдинках у Сумах в «Олімпіка» була хороша відвідуваність, а з «Волинню» прийшло мало людей?
- На мою думку, головна причина - погана погода: йшла злива. Хочеться, щоби вболівальники приходили і їх було багато - тоді футболістам і тренерам легше, приємніше грати. Якщо в наступних турах відвідуваність не повернеться до рівня початку осені, спробуємо розробити програму заохочення.

- Можливо, з огляду на те, що бойовим діям на Сході України не видно кінця-краю, є сенс переїхати в Суми?
- За нинішньої ситуації це неможливо. По-перше, дискомфорт: гравці познаходили в Києві квартири, їхні дружини - роботу, діти ходять у дошкільні заходи. По-друге, специфіка спортивної інфраструктури: нам подобається місто, де ми граємо, тут чудовий стадіон, але немає якісних тренувальних полів. Де й на чому готуватися?

- Трохи змінюючи тему: цей вікенд пройде під знаком поєдинків збірних, але жоден виконавець «Олімпіка» не візьме участь у «святі життя»…
- Мабуть, поки не доросли! Мені, як тренеру, хочеться, щоби підопічним випала така честь. Однак це запитання краще адресувати наставникам збірних команд.

Источник Украинская Премьер-лига (УПЛ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Снукер | 30 апреля 2024, 06:10 2

Лидер мирового рейтинга уверенно обыграл Райана Дэя со счетом 13:7

Комментарии