Игорь СТОЛОВИЦКИЙ: «Скоро узнаем, что будет дальше»

Исполняющий обязанности главного тренера «Черкасского Днепра» - о результатах команды

В. о. головного тренера «Черкаського Дніпра» - про останні результати команди, цьогорічний рівень чемпіонату та майбутні зустрічі.
До завершення змагань в другій лізі цього року залишилось усього чотири тури. Однак уже зараз простежується певна тенденція домінування двох клубів - «Черкаського Дніпра» та «Оболоні-Бровара», які, вочевидь, і боротимуться за чемпіонство. У ексклюзивному інтерв'ю «УФ» наставник черкащан розповів, у чому криється секрет успіху його команди, а також зазначив, як сприймає доточку «в.о.».
- Ігоре Михайловичу, ваша команда досягла результативної виграшної серії у чемпіонаті (11 влучень за три гри. - В. Б.), і, як наслідок, продовжує перебувати на першому місці в таблиці. Що в основі того успіху?
- Пояснити можна доволі просто - футболісти, переконаний, уже переросли рівень другої ліги. Саме тому наші нинішні результати - цілком закономірні. До речі, результат міг би бути різним - і вищим, і нижчим, але футболісти стовідсотково викладаються в кожній грі.
- Чи за такої ситуації у хлопців не виникне бажання десь уже «не догравати»? Або вони просто можуть розслабитися?
- Усе може бути. Наприклад, одного гравця даний результат і поточне місце команди в таблиці лише заохочує ще більше викладатись і грати краще, а іншого навпаки - може розслабити. Звичайно, маючи в команді двадцять чотири виконавці, маєте справу із зовсім різними характерами. Не говорячи вже й про різний рівень майстерності. Тому, повторюсь, усе може бути. Із свого боку, ми максимально стараємося, щоби цього не траплялося, щоби подібних збоїв із командою не було. Але, на жаль, у футболі не буває, щоби пройти чемпіонат на одному диханні.
- Ви сказали, що гравці переросли рівень другої ліги. Прикладом цього є й те, що ваша команда є найкращою ще й за показниками забитих-пропущених м'ячів у першості, чи не так?
- Цікава ситуація: ретельно спостерігаю за нашими виконавцями цього сезону, відтак дійшов висновку, що минулі зустрічі - це ще не найкращі їхні матчі, якщо брати окремо кожного футболіста. Отож моя думка: гравці готові вже конкурувати на вищому рівні. Для прикладу приведу вам кубковий матч із представником прем'єр-ліги - ужгородською «Говерлою», якій ми ні в чому не поступалися на футбольному полі.
- Окрім двох лідерів чемпіонату - «Черкаського Дніпра» та «Оболоні-Бровара», решта команд у таблиці розмістилася доволі щільно, маючи різницю між собою в один чи два пункти. На вашу думку, це говорить про зрослий рівень чемпіонату?
- Можна сказати й так, що, справді, рівень нашої першості порівняно з минулим сезоном зріс. Із іншого боку, це може бути лише збіг обставин, що деякі клуби втрачають очки. Приміром, «Кремінь» трохи «загальмував» у останніх турах. Однозначно відповісти на ваше запитання доволі складно. Тим цікавіше, що ми маємо такий непередбачуваний чемпіонат: це - справжній футбол! Лише наприкінці турніру побачимо, хто на що напрацював. Нині ж складається ситуація, коли команда, втративши очки в одній зустрічі, може їх компенсувати вже в наступному матчі. Тобто, будь-який колектив може відібрати очки в кого зав­годно, в тому числі й лідерів. Звичайно, нам хочеться завжди брати максимальну кількість очок, але ж не завжди це виходить. Однак ми не припиняємо виконувати наші завдання.
- Із огляду на успішні результати вашої команди, чи не планує керівництво «Черкаського Дніпра» призначити вас уже повноцінним головним тренером, без доточки «в.о.»?
- Щиро кажучи, не знаю. Можу лише сказати, що особисто мені від цієї доточки ні холодно, ні спекотно. Великої різниці не бачу. Додам, що нам повідомили, що після 8-9 листопада відбудеться загальнокомандне зібрання, на якому нам скажуть, що буде далі.
- Певне, попередні розмови вже були?
- Мені лише сказали, що все вирішиться після отих чотирьох турів, які залишилось зіграти цього року. Тобто, ми на стадії очікування.
- Наступна гра у Херсоні проти «Кристала» - одна з ключових, що залишилися цього року?
- Навіть більше - й з «Кристалом» ключова, й виїзна гра проти «Шахтаря-3» також ключова, й удома з «Оболонню-Броварем» - теж. Кожен матч - стратегічно важливий. Саме тому ми налаштовуємося на кожен із них, як на останній.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 19 мая 2024, 02:27 4

Происходит супербой за абсолют