УЕФА становится на защиту бездомных животных

Однако в Украине ситуация улучшается, отмечает принцесса Мая фон Гогенцоллерн

Директор турніру Маркіян Лубківський провів другу робочу зустріч з принцесою Майєю фон Гогенцоллерн щодо ситуації з бездомними тваринами в Україні

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію з бездомними тваринами в Україні. Як повідомив директор турніру, отримуючи інформацію від різних організацій із захисту тварин щодо ситуації з безпритульними собаками на Україні, УЄФА неодноразово звертався до українських урядовців із проханням ужити необхідних заходів для вирішення цього питання.

«Ми неодноразово зверталися до українських урядовців, представників місцевої влади у всіх містах-господарях турніру із проханням ужити необхідних заходів для врегулювання ситуації з бездомними тваринами цивілізованим шляхом», - наголосив М. Лубківський.

У ході зустрічі, принцеса Майя фон Гогенцоллерн констатувала, що, з часу її останнього візиту восени минулого року, ситуація покращилася, зокрема, у Києві, Львові та Донецьку. В містах ведеться цілеспрямована робота з будівництва притулків та впроваджуються програми стерилізації бездомних тварин, часто за підтримки приватних інвесторів або міжнародних зоозахисних організацій.

За словами М. Лубківського, УЄФА підтримує наміри уряду України негайно зупинити і заборонити в подальшому знищення безпритульних собак. Під час зустрічі Маркіян Лубківський ще раз наголосив, що УЄФА ніколи не вимагав знищення безпритульних тварин напередодні ЄВРО 2012.

Додатково

Після неодноразових дискусій між УЄФА та представниками української влади міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський у листопаді офіційно заявив про наміри ввести заборону на знищення безпритульних собак. Чиновники також повідомили про плани країни побудувати низку притулків для таких тварин, де вони могли би проходити процес реабілітації після стерилізації, після чого випускалися б на волю. Відповідно до нових законів усі мери міст будуть зобов'язані забезпечувати виконання нових правил, в іншому випадку вони нестимуть відповідальність перед законом.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 28 мая 2024, 04:55 42

Минус игроки Руха: Алексей Сыч, Богдан Слюбик, Роман Дидык, Виталий Роман, Илья Квасница

Комментарии