На НСК «Олимпийский» стабилизировали каркас

Строительство главной арены Еевро-2012 идет по плану + ФОТО

На НСК «Олімпійський» завершено процес стабілізації системи каркасу покрівлі з 80-колон. Стабілізація є складовою підготовки до підйому майже 1000-тонної вантової системи.
Ще під час монтажу під кожну з колон каркасу було встановлено тимчасові підкоси, які допомагали утримували колони в проектному положенні. Після встановлення усіх 80-ти колон і замикання балок верхнього і нижнього кільця каркасу відбувся перший етап стабілізації системи. Після чого половину тимчасових підкосів, які утримували колони на зігнутих ділянках каркасу було демонтовано. Ще 37 підкосів продовжували підтримувати колони на умовно рівних ділянках.
Проте така конструкція була досить жорсткою і не дозволяла колонам відхилятись вперед або назад, тому не могла застосовуватись при натягуванні вантової системи. Щоб прибрати всі підкоси і зберегти стабільність конструкції, всередині чаші стадіону було встановлено 14 спеціальних відтяжок з інтегрованою системою домкратів, потужністю 50-тон кожний.

За допомогою стабілізаційних тросів відтяжки під'єднали до умовно рівних ділянок каркасу. Це дозволило провести наступний етап стабілізації і прибрати усі тимчасові підкоси з колон. Після чого було проведено геодезичну зйомку відміток колон та завершено стабілізацію системи.

Таким чином, прямі ділянки кілець до кінця підйому і закріплення вантової системи будуть примусово притягнуті всередину чаші стадіону. Після завершення всіх операцій з монтажу системи покрівлі дах НСК «Олімпійський» підтримуватиме рівновагу самостійно, розкриваючись та закриваючись за принципом квітки лотоса.



На інших ділянках будівництва також «кипить» робота. На зовнішніх гранітних сходах стадіону для безпеки і комфорту відвідувачів встановлюють металеві перила.

Поручнями вже оснащені сходи біля Північного в'їзду на стадіон.

Встановлено також 175 (усього 910) метрів погонних огорожі галереї другого ярусу трибун.

У VIP-зоні розпочато монтаж системи теплих підлог, які буде встановлено на -1 рівні у роздягальнях спортсменів та у змішаній зоні.

Sport.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 26 апреля 2024, 16:11 20

Даниила Игнатенко обвинили в расистских высказываниях

Комментарии