К Евро-2012 Донецк и Макеевку свяжет мини-метро?

Эстакада длиной 14 километров протянется от «Донбасс Арены» к парку «Пионерский»

Одним з найважливіших аспектів підготовки Донеччини до єврочемпіонату є розвиток транспортної інфрастуктури, розвантаження існуючих магістралей і скорочення часу руху. З цією метою розроблено комплексний проект створення так званого «міні-метро», яке має зв'язати Макіївку з районом стадіону «Донбас Арена». Про це розповів проректор з наукової роботи Донбаської національної академії будівництва та архітектури Володимир Мущанов.
«Над розробкою проекту працювали кращі наукові й студентські кадри нашого навчального закладу на чолі з ректором Євгеном Васильовичем Гороховим. Були задіяні кращі спеціалісти різних напрямів, вісім вузівських кафедр. Це економічний і екологічний проект, що істотно для нашого регіону», - зазначив Володимир Мущанов.
Проект являє собою 14-ти кілометрову надземну естакаду від «Донбас Арени» до парку «Піонерський» у Макіївці, по якій рухаються полегшені конструкції спеціальних вагонів. За одну годину такий транспорт зможе перевезти до п'яти тисяч пасажирів. Щодня в Донецьк на роботу і назад відправляються десятки тисяч макіївців. «Міні-метро» дасть змогу розвантажити Макіївське шосе і значно скоротити час поїздок. Розробники запропонували кілька цікавих рішень, у тому числі встановлення світлодіодних світильників з тривалим терміном експлуатації.
Як відзначив проректор, у будь-якому випадку, проект у кілька разів дешевше ніж роботи по будівництву донецького метро, на яке будуть потрібні мільярди гривень.
www.ukraine2012.gov.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 07 мая 2024, 11:58 0

Британец оценил прогресс украинского чемпиона

Комментарии