На НСК Олимпийский осталось залить последний куб бетона

Сегодня ночью состоится это знаменательное событие

В ніч з 19 на 20 жовтня 2010 року на НСК «Олімпійський» буде залитий останній куб бетону для влаштування ригелів верхнього ярусу трибун VIP-зони. Технологічно цей процес триватиме від 14 до 18 годин.
«Я підтверждую, що сьогодні вночі буде залитий останній куб у верхній ригель VIP-зони. У нас на будівельних роботах працює 1500 робітників, 90 одиниць важкої техніки і 41 субпідрядна організація і у нас є все для того, щоб завершити об'єкт вчасно», - повідомив представник генпідрядника з виконання загально-будівельних робіт на київському стадіоні Президент АТ ХК «Київміськбуд» Михайло Голиця.
Коментуючи завершення чергового етапу керівник підприємства повідомив, що під час реконструкції головної арени Євро-2012 загалом було залито 118 836 кубічних метрів бетонних конструкцій та перероблено 37 148 тон металопрокату.
За словами директора компанії «Коматек» Ігоря Козявкіна - проектувальника монолітних залізобетонних ригелів верхнього ярусу трибун НСК «Олімпійський» - до початку реконструкції на стадіоні існувало 80 ригелів верхнього ярусу трибун. На них спиралися панелі-складки з місцями для глядачів.
Для влаштування VIP-зони 20 ригелів та їх компоненти (пілони, фундаменти, палі) було демонтовано. На їхньому місці були спроектовані та побудовані нові конструкції.
Конструкція ригелів органічно «вмонтована» в новий 4-поверховий корпус VIP-зони і має складну форму опалубки та армування. Це суцільна залізобетонна конструкція, у виготовлені якої приймали участь декілька підрядних організацій та науково-дослідних установ, повідомляє прес-служба НСК «Олімпійський».
Для виготовлення арматури великих діаметрів на заводі «Криворіжсталь» було виплавлено спеціальну сталь, яка пройшла всі необхідні тестування. Бетонування проводилось спеціальними марками бетону за окремим регламентом, де кожна операція виконувалась в чіткій послідовності з хронометражем часу бетонування.
На влаштування одного такого ригеля використано 11 тон металу для арматурного каркасу та 36 м³ бетону.
Інформаційний центр «Україна-2012»
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 07 мая 2024, 23:57 127

Бесславный вылет от подопечных Луиса Энирке, едва не сломавших каркас чужих ворот

Комментарии