Тренування плечей: программа опрацювання кожної дельти

Програма тренувань плечей

Тренування плечей і калорії

Млинці з куркою і грибами 250 ккал

Рішення: 30-хвилинне тренування плечей в залі

Тренування на плечі помилки

Міф: тренування плечей потрібна тільки чоловікам

Реальність: дівчатам вона допоможе зменшити ризик травматизації плечового суглоба і поліпшити поставу, а дамам з широкими стегнами дозволить зробити фігуру більш пропорційною. Як і будь-яке тренування, вона допомагає прискорити метаболізм. Займайтеся хоча б раз на тиждень не менше 15 хвилин

Плече - досить крихкий суглоб, що випробовує постійні навантаження в повсякденному житті і під час силових тренувань. Його легко вивести з ладу. Відповідна тренування допоможе зміцнити зв'язки і стабілізувати плечовий суглоб, що зменшить ризик його пошкодження. Фігурні плечі роблять фігуру більш спортивним і підкреслюють тріцепс і біцепс.

Тренування плечей: програма для новачків і професіоналів

Коли ми кажемо про тренування плечей, ми маємо на увазі розвиток дельтоподібного м'яза. Який складається з трьох пучків:

Будова дельтоподібного м'яза така, що ні одне тренування на плечі не здатне рівномірно і одночасно завантажити всі три дельти. Це призводить до того, що тренування на плечі в залі повинно складатися з 2-3 базових вправ і декількох ізольованих.

Перед тим як приступити до основної програми, розімніть. Для розігріву м'язів можете виконати перший сет з меншою вагою.

Качаємо плечі: базові вправи

В якості основи найчастіше використовують:

Качаємо плечі: ізольовані вправи

У програму тренувань Обов'язково вкажіть хоча б одне ізольоване вправу на плечі взалі. Приділіть увагу задньої дельті, оскільки вона менше за інших задіюється в базових вправах, а її недоробка може привести до сутулості.

Качаємо передню дельту

Хоча передня дельта добре задіяна в базових вправах, можна скористатися ще деякими ізольованими тренуваннями на ці м'язи:

Як накачати середню дельту

Використовуйте в кожному тренуванні хоча б одну вправу на плечі з представлених нижче:

Як накачати задню дельту

Тренуючи задню дельту, не женіться за вагою гантелей. Приділіть більше уваги техніці, це допоможе уникнути травм і добре пропрацювати м'язи.

Особливості тренування плечей

Кілька рекомендацій, як тренуватися:

Часті запитання:

Ви не станете плечистою, якщо не будете перенавантажувату цю группу м'язів. Для підтримки гарної форми робіть базові та ізольовані вправи раз в тиждень. Цього достатньо, оскільки дельтоподібний м'яз задіюється і під час прокачування інших м'язів.

Зробіть перерву в заняттях і дайте можливість м'язам відновитися. Прискорюйте процес відновлення через масаж і контрастний душ. Можна тренувати інші групи м'язів і виконувати розминку, щоб не навантажувати плечі. Крепатура може виникнути через надмірне навантаження або після перерви в заняттях.

Для набору м'язової маси в зал ходять 3-4 рази в тиждень. Якщо ви займаєтеся по сплиту, то тренування плечей на масу повинна проходити 1 раз в тиждень. Можна займатися ними частіше, якщо кожна дельта опрацьовується в інший день.

Харчування грає важливу роль, як при наборі маси, так і при схудненні. Якщо у вас регулярно спостерігається профіцит калорій, який перевищує ваші енерговитрати на тренуваннях, ви не зможете домогтися результатів. А все з'їдені «вкусняшки» перетворяться в жирові відкладення.

Віктор Курко Sport.ua
Читайте нас в Telegram