Рідні стіни допомогли. ЛНЗ у Черкасах переграв Інгулець

Обидві команди не впорались із пробиттям пенальті за ходом зустрічі

Черкаський ЛНЗ уже неабияк забув, що таке матчі на домашній арені. Востаннє він грав на своєму полі 26 серпня («Карпати» - 2:1), після чого в п'яти турах у Черкасах не з'являвся, включно із зустріччю з «Чорноморцем» (1:1), яка відбулася 28 вересня в Ковалівці. Весь цей час поле домашнього стадіону ЛНЗ приводилося до ладу і справді виявилося у порядку.

Для «Інгульця» матч із черкасцями став черговою спробою набрати омріяні турнірні очки, з якими в команди з Петрового нині є гострий дефіцит. Зустріч підопічні Василя Кобіна розпочали спокійно та впевнено, одразу зосередившись на обороні. У принципі, це був очікуваний сценарій їхньої гри. Чогось іншого вони запропонувати навряд чи могли у своєму нинішньому стані аутсайдера таблиці.

Однак уже на 15-й хвилині гравці ЛНЗ отримали право на 11-метровий, який став наслідком гри рукою у виконанні Дубілея. Пробити пенальті взявся Нонікашвілі, а ось переграти Паламарчука не зміг. Сейв голкіпера, здавалося б, мав би мотивувати футболістів «Інгульця» на якісь атакувальні звершення, але цього не сталося. Ба більше, на 35-й хвилині вони пропустили перший гол у матчі, випустивши з поля зору Путрю, який виявився холоднокровним під час добивання. 1:0.

Повівши в рахунку, футболісти ЛНЗ помітно надихнулися, заволоділи великою перевагою і повели гру так, як їм хотілося. Інша справа, що з реалізацією переваги в них не все було гладко. А на останній хвилині першого тайму черкасці пропустили разючий випад гостей, який перервав Муравський, зігравши при цьому рукою - пенальті. Для «Інгульця» це був шанс ціною в результат матчу, але гості ним не скористалися - Мельничук з 11-метрової позначки Кучеренка не переграв. Перерва.

Після відпочинку гра знову пішла під диктовку підопічних Андреса Карраско. І за чверть години після відновлення зустрічі вони свою перевагу розвинули. Знову забив Путря, якого гравці «Інгульця» знову втратили під час підбору. 2:0.

Гру, по суті, було зроблено. Це було зрозуміло всім і дозволило гостям із Петрового трохи потішити себе атакувальними діями, чого до цього не було. Але з голами у відповідь (ну, або хоча б одним) у них не склалося. І не в останню чергу через надійність Кучеренка, який у кількох моментах по-справжньому виручив ЛНЗ.

Здобувши перемогу, ЛНЗ із 15 очками піднявся на 5-те місце. У «Інгульця» 5 пунктів і, як і раніше, остання, 16-та, позиція.

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Бойко - б/о, Авагімян - б/о, Г. Пасіч - б/о, Олійник - б/о.

«Інгулець» (заміни): Кисленко - 6,0, Пушкарьов - 6,5, Сад - 6,0, Козиренко - б/о, Могильний - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

ЛНЗ - «Інгулець» - 2:0

Голи: Путря, 35, 60

Попередження: Дайко, 45+1, Муравський, 69, Момо, 89 - Волохатий, 45+1, Резепов, 66, Сад, 72

На 15-й хвилині Шота Нонікашвілі (ЛНЗ) не забив пенальті (воротар).

На 45-й хвилині Максим Мельничук (Інгулець) не забив пенальті (воротар).

ЛНЗ: Кучеренко - Топалов (Г. Пасіч, 81), Муравський, Дайко, Саліху, Путря - Тілль (Олійник, 90+1), Яшарі (Авагімян, 81), Нонікашвілі - Момо, Халайла (Бойко, 76).

«Інгулець»: Паламарчук - Мельничук, Малиш, Вілівальд, Дубілей - П'ятов (Козиренко, 79), Волохатий, Лосенко (Кисленко, 69) - Білоцерковець (Могильний, 88), Сітало (Сад, 69), Резепов (Пушкарьов, 69).

Арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород).

Стадіон: «Центральний» (Черкаси).

Удари (у площину): 10 (5) - 10 (3)
Кутові: 7 - 4
Офсайди: 3 - 1.

ЛНЗ - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 жовтня 2024, 00:14 4

Портал 90min виділив Родрі