Зробили все самі. Динамо впевнено розгромило Оболонь у дербі

Команда Шовковського перемогла в УПЛ перед візитом до «Роми» в Лізі Європи

Гравці «Динамо» з перших хвилин стали грати першим номером, підпорядкувавши м'яч собі, проте з боку «пивоварів» вони зустріли завзятий опір. Господарі включили швидкісний пресинг і спочатку виглядали непогано. Однак пішовши в атаку, підопічні Сергія Шищенка дуже швидко потрапили в полон. Якщо на 6-й хвилині Ванат з другого поверху не зміг переграти Федорівського, який блиснув реакцією, то на 11-й хвилині номінальним гостям вдалася швидка атака, що принесла результат. Шапаренко перед воротами Федорівського зіграв грамотно на підбиранні й пробив голкіпера «Оболоні» ударом у ближній кут. 0:1.

До честі гравців «Оболоні», пропустивши, вони не розсипалися, а продовжили тримати високий темп і пресингувати в колишньому ключі. Але на 21-й хвилині вони ґрунтовно провалилися в обороні. Шапаренко одним пасом розрізав усі побудови «пивоварів» і відправив Ваната в розкішний прорив. Нападник атаку до удару не довів, оскільки проти нього сфолив Дубко - пенальті. Сам Ванат з 11-метрової позначки пробив холоднокровно. 0:2.

За 8 хвилин Ванат повторив свій забіг, але вже з правого флангу, а асистував йому цього разу Бражко. Гравець «Оболоні», який намагався нападника «Динамо» наздогнати, фолити не став, а Владислав переконливо пробив повз Федорівського у ближній кут. 0:3 - «Динамо» провело першу половину матчу переконливо й потужно, зробивши всю гру, по суті, вже до перерви.

Невдовзі після початку другої 45-хвилинки гол-красень забив Караваєв, який діяв на забутій позиції правого вінгера. Кабаєв йому викотив м'яч під відмінний прорив, а завершилося все потужним ударом у лівий дальній верхній кут. 0:4!

За хвилину «пивовари» один гол відіграли, чим підтвердили припущення Sport.ua у прогнозі на матч, що голи заб'ють обидві команди. Утім, за «Оболонь» у моменті зіграв захисник «Динамо» Михавко, який відзначився автоголом. 1:4.

Заключні півгодини гри пройшли під знаком замін у складах обох команд і пошуку гравцями можливостей, щоб ще раз досягти успіху. Пощастило лише динамівцям, а конкретно - Бражку. Він на 73-й хвилині відмінно приклався до м'яча з-за меж штрафного, що стало повною несподіванкою для Федорівського.

5:1 - «Динамо» взяло чергові три очки в УПЛ, повернулося на перше місце в таблиці, звідки його трохи раніше потіснила «Олександрія», і тепер може з гарним настроєм відправлятися до Рима на матч Ліги Європи з «Ромою» Артема Довбика. «Оболонь» же залишається на 15-й позиції в таблиці УПЛ, але з приємними спогадами від рівня показаної гри в протистоянні з «біло-синіми».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур

«Оболонь» - «Динамо» - 1:5

Михавко, 51 автогол - Шапаренко, 11, Ванат, 21 пенальті, 29, Караваєв, 50, Бражко, 73

Тарануха, 8, Дубко, 20, Шищенко, 40 (за межами поля), Черненко, 58

«Оболонь»: Федорівський - Грисьо, Приймак, Дубко, Стасю (Чернов, 84), Вітенчук (Курко, 79), Черненко (Слободян, 69), Мединський, Суханов, Блізніченко (Юшко, 69), Тарануха (Лях, 69).

«Динамо»: Бущан - Тимчик, Попов, Михавко, Дубінчак, Бражко, Шапаренко (Андрієвський, 80), Буяльський (Рубчинський, 63), Кабаєв (Брагару, 63), Караваєв (Біловар, 74), Ванат (Герреро, 80).

Запасні: Нещерет, Ігнатенко, Вівчаренко, Дячук, Волошин, Малиш, Михайленко.

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ)

ОБОЛОНЬ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Оболоні»: Слободян - 5,0, Лях - 5,0, Юшко - 5,0, Курко - б/о, Чернов - б/о.

Заміни «Динамо»: Рубчинський - 6,0, Брагару - 6,5, Біловар - 6,0, Герреро - б/о, Андрієвський - б/о.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 жовтня 2024, 07:54 24

Судаковим зацікавився іменитий клуб із Лондона

Коментарі