Фініш на другому місці та вихід на ЧЄ. Збірна України U-21 програла Сербії

Підопічні Унаї Мельгоси не зуміли виграти групу, поступившись в останніх турах

Молодіжна збірна України на чолі з іспанським фахівцем Унаї Мельгосою провела дивовижний відбірковий цикл до чемпіонату Європи-2025. Про це можна було з упевненістю казати навіть без урахування жовтневого міжнародного циклу, де «синьо-жовтим» треба було зіграти з двома сусідами за турнірною таблицею, Англією та Сербією.

На жаль, перше протистояння в Борнмуті завершилось на користь господарів 2:1, після чого за нами все одно залишалась першість у турнірній таблиці групи F, однак «три леви» наблизились на відстань у два пункти, що з урахуванням паралельних матчів останнього туру додавало інтриги. Допоки Україна боролась у Стара Пазова, наші переслідувачі приймали абсолютного аутсайдера секстету, Азербайджан, і тому не варто було сподіватись на диво.

Початок матчу був за нами - м'яч постійно тримався біля володінь господарів поля, навіть натяків на контратаки від сербів не було, а вже на 13 хвилині удар Краснопіра був спрямований точно в сітку на завершення прострілу Романа з правого флангу. Однак там був офсайд, після чого команда Мельгоси створила нагоду пробити для Ярмолюка, а ось далі…

Далі Варфоломєєв на 21 хвилині влучив у Алексича перед власним штрафним після передачі, після чого з допомогою Шлівича «десятка» сербів покарав нас за цю хибу. Як виявилось згодом, цього моменту було цілком достатньо для того, аби прибити нашу впевнену гру в атаці й поставити під сумнів навіть нічию в цьому протистоянні.

Бо до завершення першого тайму Україна більше нічого не змогла створити, і ще тривалий час у другій половині не могла банально довести до завершення хоча б одну із своїх численних атак. Серби нічого не вигадували - просто сиділи в обороні й відбивали м'ячі абикуди, доки ми кружляли довкола штрафного й інколи виконували передачі, які здебільшого були неточними.

Мельгоса проводив ротацію в заключній частині протистояння, однак поява навіть таких гравців, як Квасниця та Хлань, у підсумку стала просто зміною прізвищ у протоколі, хоча в Іллі був такий момент, що й виривати нічию після нього було цілком можливо. Однак махнути повз порожні ворота з лінії воротарського ще треба примудритись. А як таке не забивати, то на що ми взагалі цього вечора зазіхали? Англія свої сім у ворота Азербайджану поклала із заплющеними очима.

У підсумку молодіжна збірна України фінішувала другою з 24 очками та пробилась до фінальної частини чемпіонату Європи-2025, тоді як Англія стала першою, маючи на один бал більше, а Сербія стала третьою з відставанням від нас у вісім балів.

Відбір на молодіжний чемпіонат Європи. 10 тур

Сербія U-21 - Україна U-21 - 1:0

Алексич, 21

Попередження: Варфоломеєв, 40, Смоляков, 45+1 - Алексич, 45+1, Шлівич, 45+3

Сербія U-21: Калічанін - Попович, Міличич, Джурджевич - Радоєвич (Вукічевич, 90+2), Шлівич (Тріфунович, 78), Стєпанович, Алексич (Крстич, 90+2), Лазіч - Міятович, Мілошевич (Петкович, 13)

Україна U-21: Нещерет - Смоляков (Хлань, 72), Мельниченко, Салюк, Роман - Ярмолюк (Федор, 72), Варфоломєєв (Очеретько, 53), Рубчинський - Волошин, Краснопір (Квасниця, 53, Горбач, 90), Брагару

Арбітр: Роберт Ян Дженкінс (Уельс)

Сербський спортивний центр (Стара Пазова, Сербія)

СЕРБІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 жовтня 2024, 08:01 5

Давід Кобилік поділився враженнями від матчу Ліги націй

Коментарі