«Повинні бути нахабними». Гасперіні оцінив розгром проти Шахтаря

Головний тренер «Аталанти» прокоментував перемогу в Лізі чемпіонів

Головний тренер італійської «Аталанти» Джан П'єро Гасперіні прокоментував розгромну перемогу над донецьким «Шахтарем» (3:0) у матчі 2-го туру основного етапу Ліги чемпіонів.

- Джан Пʼєро, розкажіть, яким був поєдинок із «Шахтарем» для вашої команди?
- Відмінні три очки в матчі Ліги чемпіонів, і, звичайно, ми можемо досягти нашої мети. Я завжди вірив у свій колектив, ми грали дуже добре. Я не мав сумнівів у перемозі, потрібно просто грати й залучати якомога більше гравців до основного складу. Футболісти зростають у майстерності, наприклад, Едерсон відіграв важливу роль, а Дзаппакоста продемонстрував гарну гру. Я також радий, що Джимсіті забив уперше в Лізі чемпіонів - це був дуже важливий гол, який розпочав нашу перемогу. Зрозуміло, що і до першого гола ми контролювали гру та були кращими, та коли не забиваєш, усе може змінитися.

- «Аталанта» відіграла поєдинок на одному диханні від початку до кінця, прогрес багатьох виконавців був доволі помітним.
- Так, це те, чого я очікую від команди, і це нормально, інакше це було б проблемою для команди. Ми не зіграли багато матчів після закриття трансферного вікна, футболісти мали обмаль часу, щоб пограти один з одним й адаптуватися до вимог. Проте матч із «Шахтарем» був досить гарним. Безперечно, ця гра відбулася в межах Ліги чемпіонів, але не слід забувати про національний чемпіонат. Мушу визнати, що деякі матчі Серії А значно складніші для нас, ніж поєдинки на євроарені. Далі ми концентруватимемося на суботньому матчі національного чемпіонату: необхідно акумулювати енергію, яку витратили в поєдинку із «Шахтарем», та підготуватися до наступної гри. Сподіваюся, ми відновимося та підійдемо до зустрічі підготовленими, адже наша мета - виграти Серію А.

- Ви говорили, що маєте на меті зайняти місця між 9-м та 24-м у Лізі чемпіонів, але тепер, можливо, думаєте й про вищі позиції?
- Необхідно бути реалістами. Приємно бачити наших уболівальників на трибунах, і хоча ми можемо мріяти про вищі місця, проте маємо зосередитися на наших щоденних завданнях. Перша фаза змагань виконана досить непогано. Наступний матч гратимемо із «Селтіком», а потім матимемо три виїзні матчі, де зустрінемося з «Реалом» і «Барселоною». Ми задоволені грою із «Шахтарем», а після міжнародної паузи почнемо концентруватися на наступних поєдинках Ліги чемпіонів.

- Що можете сказати про гру Белланови? Після перемоги минулого сезону в Лізі Європи команда стала більш упевненою у своїх силах?
- Белланова відзначився яскравим голом, хоча він не є виконавцем, який багато забиває, але початок був гарним. Він добре зіграв та взаємодіяв з партнерами, проте має проблеми з витривалістю, коли грає протягом 90 хвилин. Ми працюватимемо над цим. Звісно, ми виграли Лігу Європи, проте це була дещо інша команда, і є велика різниця між торішнім колективом і тим, який є наразі. Зараз у нас доволі нова команда, це неможливо порівнювати. Маємо працювати з футболістами та формувати команду практично з нуля.

- Якщо порівняти матчі із «Шахтарем» п'ятирічної давнини із цим, чи помітили ви якісь зміни?
- Звичайно, п'ять років тому ми вперше брали участь у Лізі чемпіонів і програли перші три матчі. Після чотирьох поєдинків у нас був лише один заліковий пункт. За цей період ми навчилися багато чого, адже в житті так працює: помилки допомагають покращитися, і це фундаментальний крок. Ми вже вчетверте граємо в Лізі чемпіонів і не повинні забувати бути нахабними та розкутими, адже якщо ви не нахабні, то ніколи не дійдете до своєї мети.

Дмитро Вербинський Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 02 жовтня 2024, 22:15 3

Дивіться відеоогляд матчу 1/2 фіналу чемпіонату світу 2024 з футзалу