Андрій ВОРОБЕЙ: «Можливо, це один із найслабших Шахтарів в історії»

Легенда Шахтаря – про розгромну поразку гірників від Аталанти у Лізі чемпіонів

Екс-форвард Шахтаря Андрій Воробей в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua прокоментував поразку донецької команди від Аталанти з рахунком 0:3 у Лізі чемпіонів.

- Андрію, які ваші враження від матчу Шахтар - Аталанта? Такого чекали у поєдинку?

- Звісно, ​​не такого матчу я чекав. Тут навіть річ не в результаті. Тут справа у грі та в нашій команді. Хочеться якось пом'якше сказати, щоб нікого не образити. Це слабкий Шахтар. Можливо, один із найслабших Шахтарів взагалі в історії клубу, особливо, якщо брати до уваги це десятиліття.

- Як вважаєте, у чому причина такої гри Шахтаря?

- Я не можу сказати, в чому причина. Я не стверджуватиму, але, можливо, треба десь щось змінювати. Чомусь у донеччан навіть не видно малюнку гри, навіть не видно, за рахунок чого Шахтар може грати у єврокубках. Відверто кажучи, дуже слабко виглядає наша команда у порівнянні з європейськими клубами.

- Тобто, це не Аталанта така сильна?

- Будь то Болонья чи Аталанта в якості опонента. Ми, відверто кажучи, дуже слабко виглядаємо у всьому - і в технічному, і тактичному аспектах, а також у фізичних кондиціях. Це було видно у програшному поєдинку із італійським клубом. Так, Аталанта - це потужна дуже висока команда. Це дуже атлетична команда. Бергамаски практично 90 хвилин грають один в один по всьому полю. Це дуже мобільна команда на сьогоднішній момент. Так, Аталанта має проблеми у своєму чемпіонаті, але в цьому матчі вони показали, що у Шахтаря більше проблем, ніж у них. Ми нічого не зуміли поставити їм на противагу - ні в тактиці, ні техніці, ні у фізичних кондиціях.

- Шахтар може занести собі в актив, виходить, лише удари Коноплі та Судакова у другій половині зустрічі…

- У першому таймы взагалі Шахтар мав нуль ударів по воротах. Про що можна говорити? У Пушича я не спостерігаю якихось позитивних дій в атакуючому плані. Ми наче красиво стоїмо на полі при обороні, але при цьому не відбираємо м'яч. Суперники спокійно приймають м'яч у нашому штрафному майданчику, розвертаються, накручують по два-три футболісти. А ми просто спостерігаємо за цим. Мені часом шкода наших захисників. Так, вони намагаються, але коли півкоманди стоїть спостерігає, то ні воротар, ні захисники не допоможуть.

- Виходить, що і виділити когось складно у Шахтарі за цим матчем? Чи когось виділите?

- Нікого. У нас зараз дуже слабкий півзахист. А за атаку взагалі говорити нічого не буду, бо Сікан травмований. А за відсутності Сікана навіть зникли моменти у виконанні Шахтаря.

- Хто у цьому поєдинку з Аталантою виконував роль форварда тоді?

- Егіналду грав форварда. Але я вважаю, що він не нападник. Замість нього вийшов Траоре, але нічого не змогли зробити попереду. Просто у матчі із Шахтарем Аталанта одна була на футбольному полі. Донецької команди просто взагалі не було видно.

- Чи згодні, що Лукман - найкращий гравець матчу за версією УЄФА?

- Так, звичайно! Він особливо у першому таймі багато моментів створив. Він і гол забив, і асист зробив. Звісно, ​​це добрий гравець. У цьому поєдинку це було видно у всьому.

- Наступний матч у Лізі чемпіонів у Шахтаря з Арсеналом. Що чекати від поєдинку із таким сильним суперником?

- Може, хтось ображається за мою критику. Я завжди захищаюся за Шахтар, коли він грає добре. Але, якщо вони погано грають, то про що можна говорити? У нас, напевно, мало шансів, тим більше, з Арсеналом на його полі. З лондонською командою у неї вдома складно буде за такої гри, яку Шахтар демонстрував у цих двох поєдинках з Болоньєю та Аталантою. Після матчу з Болоньєю ми раділи цьому одному очку. Дійсно вимучили цей один бал. А Аталанта просто дуже впевнено виграла. Тут треба робити якісь кардинальні висновки, бо грати так на міжнародній арені не можна. Я дивлюся матчі Ліги чемпіонів і скажу, що команди грають та б'ють по воротах. Але наша команда чомусь показує одну із найслабших ігор у Лізі чемпіонів.

- Хоча виділяється матч, у якому Боруссія розгромила Селтік 7:1!

- Ну, Селтік же забив гол! Шотландська команда била по воротах. А що робить Шахтар?

- Але погодьтеся, з італійськими командами, в принципі, українським клубам за традицією складно грати?

- Звісно. З італійцями грати складно, так. Наші клуби не вміють грати з ними. Італійцям протистояти дуже складно. Але треба грати із будь-якою командою. Потрібно бодай хотіти грати. У поєдинку з Аталантою здалося, що навіть не було бажання.

- Перед матчами збірної України у складі Шахтаря травмувався Тарас Степаненко, а у паралельному поєдинку з Феєнордом, граючи за Жирону, отримав ушкодження Віктор Циганков. Ступені травм поки невідомі, та все-таки, як вважаєте, це втрати для жовто-синіх напередодні поєдинків із Грузією та Чехією у Лізі націй?

- Я думаю, що тренер збірної має великий список півзахисників. Так, Циганков - це провідний гравець, а Степаненко - це досвідчений футболіст. Згоден! Але на цьому етапі незамінних немає. Є такі гравці, як Гуцуляк та інші. Можна з чемпіонату України запрошувати футболістів, які хочуть і можуть проявити себе, даючи їм шанс. Ми чекаємо на те, що тренер збірної дасть їм шанс, щоб вони себе проявили.

- Щодо Судакова що скажете? Після нереалізованого пенальті у ворота Болоньї йому довірили пробити одинадцятиметровий у поєдинку з Вересом, і він забив м'яч. Георгій - лідер нинішнього Шахтаря, довіряють йому?

- Це нормально. Він молодець! Проявив характер і показав, що це була випадковість та лотерея. Для впевненості це добре. Але у матчі з Аталантою його теж не було видно на полі. Лінії півзахисту взагалі не було видно.

- Наступний матч у Шахтаря з ЛНЗ в УПЛ 6 жовтня. Що думаєте щодо цієї зустрічі?

- Після таких поєдинків у єврокубках завжди важко перелаштуватися на чемпіонат України. А ЛНЗ - не така вже й слабка команда. Я не думаю, що це буде якийсь прохідний поєдинок. Черкаська команда намагатиметься створити проблеми. Питання, як Шахтар перебудується і як після такої поразки від Аталанти зможе морально вистояти. Але рівні чемпіонату України та Ліги чемпіонів абсолютно різні. У чемпіонаті України донеччани можуть і пішки грати. А от у єврокубках пішки не виходить.

- Щодо матчу Хоффенхайм - Динамо щось можна сказати?

- Подивимося. Це вже після поєдинку. Поки що важко сказати, як вони зіграють. Поки що у єврокубках українські команди програють із загальним рахунком 0:6! Динамо Лаціо поступилося 0:3, а Шахтар - Аталанті з таким самим результатом.

- Що скажете по грі Артема Довбика, який почав забивати під керівництвом Івана Юрича? І далі так у нього піде?

- Людина забиває. Він забивав за Жирону, зараз забиває. Йому потрібен був час на адаптацію, звикнути до команди. Нині він практично у кожному матчі забиває. Якусь феєричну гру він не показує, але гольове чуття має. Це найголовніше для нападника. У нападника і цінується те, що він може з одного моменту забити м'яч і створити якийсь момент. Довбик - це форвард гарного рівня. Я думаю, що в нього має все вийти.

Дмитро Котков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 жовтня 2024, 06:02 0

Головний тренер Жирони прокоментував поразку від Фейєнорда у 2-му турі ЛЧ

Коментарі