Оболонь – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Битва аутсайдерів – тут може трапитись щозавгодно

У неділю, 29 вересня, у Києві на стадіоні «Оболонь Арена» відбудеться матч восьмого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють київська «Оболонь» і петровський «Інгулець». Стартовий свисток рефері Михайла Райди із Закарпаття пролунає о 13:00 за київським часом.

Оболонь


Київська «Оболонь» однією з перших у цьому сезоні не витримала і прийняла вольове рішення про зміну головного тренера на тлі невдалого старту сезону. Валерій Іващенко довго будував свої проєкт у таборі «пивоварів», команда під його керівництвом навіть набула якогось впізнаваного образу, але після боротьби за виживання в минулому сезоні повторювати цей досвід у керівництві клубу вже не захотіли.

Замість Іващенка «Оболонь» очолив Сергій Шищенко, який завершив минулу кампанію завоюванням місця в єврокубках на чолі житомирського «Полісся», але з «вовками» нині працює Імад Ашур, і навряд чи вони шкодують про цю тренерську ротацію. А ось чи жалкуватимуть у керівництві «пивоварів» про своє рішення - дізнаємося ще досить нескоро. Шищенко стартував із нічиєї проти «Олександрії» (0:0), що вже можна вважати величезною сенсацією, після чого його команда не мала шансів проти «Шахтаря» (0:4).

Коли робота тренера в проблемному колективі з обмеженими ресурсами починається із суперників подібного рівня, то про результати краще взагалі не заїкатися зайвий раз. Очевидно, що далі впродовж кампанії легше точно не буде, але найближчі дві гри «Оболоні» проти «Інгульця» і «Чорноморця», після чого ми всі підемо на черговий міжнародний антракт, обіцяють стати для «пивоварів» якщо не вирішальними, то визначальними вже точно. Але киянам про далекосяжні плани зараз замислюватися немає сенсу - у них на рахунку досі немає перемог, і ось із цим уже треба оперативно вирішувати питання.

Інгулець


В УПЛ, крім «Оболоні», є лише одна команда, яка досі не може перемогти в новому сезоні, - петровський «Інгулець». Утім, ми зараз говоритимемо про колектив, у якого є заявлений стадіон, і навіть повноцінно «свій», однак грати на ньому команда Василя Кобіна не може через технічні моменти. Опустимо при цьому ту скандальну і, багато в чому, істерично-панічну ситуацію з можливим «зняттям» команди з розіграшу УПЛ, після якої настрій у колективу точно не покращився.

У підсумку, у нас є умовний «Верес» або «Динамо», які практично не залишають межі рідних стадіонів, а є «Інгулець», фанати якого вже й забули, який вигляд має команда, що на кожен матч дістається в плацкартах, а що це означає, читачі з життєвим досвідом знають досить добре на своєму прикладі. Питати за результати за таких умов із «козаків» якось недоречно, однак усьому є своя межа, і якщо акцент команда робитиме винятково на домашні ігри «колись потім», то потяг може поїхати і без них.

Хай там як, але навіть «Інгулець», який мандрує всією країною, набрав очок удвічі більше, ніж «Оболонь» (чотири бали проти двох), тому його позиції вже більш виграшні перед майбутньою зустріччю. А ще «козаки» у трьох із чотирьох своїх нічийних результатах забивали першими, але потім не досягали найбільш бажаного результату. Однак вони в такий спосіб зупинили «Кривбас» і «Полісся», тоді як у попередньому турі скоріше «Верес» (2:2) зупинив команду Кобіна за крок до заповітної перемоги, коли вона вела у два м'ячі по ходу гри. Далі підуть складніші суперники, тож «Інгулець» або прокидається зараз, або доведеться чекати на домашню станцію.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Оболоні» та «Інгульця» раніше перетиналися вісім разів у рамках Першої ліги. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку киян - 3 успішні ігри проти 2 перемог команди з Петрового, а ще 3 зустрічі завершилися внічию. Востаннє команди зустрічалися в липні 2020 року, коли голи Олександра Батальського та Ігоря Загальського (пенальті) зумовили нічию 1:1 на «Оболонь-Арені».

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 30-річний Михайло Райда із Закарпаття, який на своєму рахунку має вже 6 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Євген Гашков і Владислав Дрикін, а резервним арбітром відпрацює Максим Фірсов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Віктором Матяшем, якому допомагатиме Володимир Володін. У Райди є досвід проведення матчу за участю «Оболоні» - 2 перемоги, 1 нічия та 3 поразки, тоді як з «Інгульцем» він перетинався 2 рази - 1 перемога та 1 поразка.

Орієнтовні склади


«Оболонь»: Федоровський - Стасюк, Дубко, Карась, Мединський - Вітенчук, Мороз - Суханов, Слободян, Черненко - Тарануха.

«Інгулець»: Паламарчук - Малиш, Вілівальд, Шершень, Дубілей - Волохатий, П'ятов - Козак, Сад, Білоцерковець - Сітало.

Прогноз Sport.ua
Оболонь
29 вересня 2024 -
13:00
Інгулець
Команда Ігри І В Н П З-П Форма Очки О
1 Олександрія 7 6 1 0 13 - 5 19
2 Полісся 7 5 2 0 16 - 5 17
3 Динамо Київ 6 5 1 0 11 - 3 16
4 Шахтар Донецьк 7 4 1 2 19 - 8 13
5 ЛНЗ Черкаси 8 3 3 2 9 - 8 12
6 Рух Львів 6 3 2 1 13 - 3 11
7 Кривбас 7 3 2 2 6 - 6 11
8 Ворскла 7 2 3 2 8 - 10 9
9 Зоря 7 3 0 4 6 - 9 9
10 Карпати Львів 8 2 2 4 10 - 14 8
11 Чорноморець 8 2 1 5 4 - 9 7
12 Лівий берег 7 2 0 5 4 - 9 6
13 Верес 8 1 3 4 7 - 12 6
14 Колос К 7 1 3 3 5 - 7 6
15 Інгулець 7 0 4 3 5 - 12 4
16 Оболонь 7 0 2 5 2 - 18 2
Повна таблиця
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 08:16 2

Реванш між боксерами відбудеться 21 грудня 2024 року