Ван Леувен заявив про щоденний прогрес Металіста 1925 під його орудою

Наставник харків'ян – про стан підопічних

Головний тренер «Металіста 1925» Патрік ван Леувен розповів про підготовку команди останніми днями до матчу в Першій лізі проти «Діназа», який відбудеться в суботу, 7 вересня.

- Розкажіть, будь ласка, над чим працювали цього тижня, у яких складових команда досягла прогресу?

- Тренуючись протягом тижня, команда щодня прогресує. Ми намагаємося побудувати дещо інакшу гру, ніж це було раніше. І те, що я бачу під час виконання вправ, хоч на тактику, хоч на техніку - я задоволений усім, що бачу протягом цього тижня. У нас є ще одне тренування, де ми будемо готуватися конкретно до наступного суперника. Це завжди поєднання техніки та тактики на прийдешній матч і таким чином ми готуємо команду до поєдинку.

- Після матчу проти «ЮКСА» ви казали про реалізацію. Що потрібно, щоб це змінити?

- Якщо ми кажемо про реалізацію, то, в першу чергу футболіст має бути в потрібному місці, щоб забити. Минулого тижня ми на тренуваннях постійно наголошували на цьому. Щоб відповідати вимогам тренерського штабу - потрібно завжди встигати на потрібне місце. І вже туди футболіст має додати свої якості та якість. Мені здається, що минулого тижня у нас було багато шансів, де ми могли забивати легко, як би встигали у потрібний момент бути на дальній стійці, на ближній стійці. Після гри проти «ЮКСА» я був задоволений стилем гри, але незадоволений тими моментами, де ми мали забивати.

- Наступний суперник «Металіста 1925» - «Діназ». За рахунок чого можна здобути перемогу в цьому матчі?

- Ми маємо продовжувати грати так, як в минулому матчі. Ми це будемо вимагати від футболістів, ми працювали над цим протягом тижня під час тренувального процесу. І будемо це вимагати під час матчу.

- У матчі з «Вересом» травмувався Калітвінцев, у минулому поєдинку через пошкодження змінили Кравця, Юрченка. У якому стані ці гравці та чи є в команді футболісти, на яких зараз ви не можете розраховувати через травми?

- Щодо травмованих гравців, окрім тих, хто вибули надовго, ще Калітвінцев не зіграє, хоча він вже починає рухатися. Також у нас немає Салюка, оскільки він поїхав грати в складі молодіжної збірної України.

«Металіст 1925» у турнірній таблиці групи А Першої ліги посідає 7-ме місце, маючи 3 очки після 4 матчів.

Раніше ван Леувен зізнався, що полюбляє, щоб його команда грала з м'ячем.

Юрій Остроумов Джерело: ФК Металіст 1925
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 05 вересня 2024, 21:01 2

Українки показали високий результат на елітному турнірі