Кривбас – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команди невдало розпочали новий сезон. До того ж, криворіжці вже вилетіли з єврокубків

У цьому матчі, який закриває 5-й тур Прем'єр-Ліги, у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» 1 вересня зустрінуться чинний чемпіон країни та бронзовий призер попереднього чемпіонату. Обидві команди погано розпочали новий сезон. «Шахтар» на старті програв два матчі з чотирьох, що трапляється з ним вкрай рідко. А «Кривбас» мало того, що втратив вже п'ять очок із 12 можливих у національній першості, так ще й розпрощався з європейськими кубками, причому програвши там усі чотири поєдинки.

Кривбас

Підопічні Юрія Вернидуба ще жодного разу останнім часом не грали у такому насиченому графіку. У серпні вони провели 8 матчів, з яких чотири у чемпіонаті України та ще чотири у кваліфікаціях Ліги Європи і Ліги конференцій. Витримати такий темп вдалося далеко не всім, і було очевидно, що деяким гравцям просто не вистачає фізичних сил та концентрації.

Показовим став відрізок гри наприкінці першого тайму повторного поєдинку з «Бетісом» минулого четверга в Іспанії. Криворіжці пропустили три голи протягом чотирьох хвилин, чим остаточно оформили свій виліт із єврокубків сезону 2024-2025 років.

Але це ще не все. Після матчу попереднього туру Прем'єр-Ліги з «Інгульцем» стало відомо, що «Кривбас» продав у чеську «Вікторію» ганського нападника Прінса Аду. До речі, саме він забив м'яч у ворота цього клубу в першому матчі третього раунду кваліфікації Ліги Європи, а потім ще раз забивав у чемпіонаті України, вразивши ціль у грі з «Вересом».

Тепер «Кривбасу» можна повністю зосередитись на Прем'єр-Лізі і увійти до свого звичного ритму. Але це вже буде наступного туру. А поки що треба знову проводити матч через два дні на третій, та ще й із чемпіоном України.

Шахтар

Коли «Кривбас» вже готувався до виходу на поле стадіону в іспанській Севільї, донецький «Шахтар» дізнався про суперників, з якими йому належить зіграти в основному раунді Ліги чемпіонів. З одного боку, вивіски майбутніх матчів будуть досить гучними (чого тільки варті німецькі «Баварія» та «Боруссія» Дортмунд, англійський «Арсенал» чи італійська «Аталанта»), але, з іншого боку, українських вболівальників не може не засмучувати стан нинішньої форми підопічних Маріно Пушича.

І якщо поразку від «Полісся» та невиразну гру з «Лівим Берегом» ще можна було б віднести до розряду недооцінки суперників (пам'ятаєте, тоді житомирський клуб теж грав невдало і вилетів із Ліги конференцій), то фіаско в Олександрії вже ні на що не спишеш. Господарі поля заслужено переграли гірників, забивши у їхні ворота чотири м'ячі. Причому під час гри «Шахтар» вів 2:0, але потім примудрився пропустити чотири рази поспіль.

Після тієї гри з «Олександрією» наставник гірників був дуже засмучений грою своїх футболістів. «Я вважаю, - говорив Пушич, - що сьогодні був повністю провал команди. Я дуже розчарований».

До майбутнього матчу гірники готувалися на базі спорткомплексу «Святошин» під Києвом. І коли стався обстріл Кривого Рогу російськими загарбниками, то були розмови про те, щоб гру перенести в інше місто. Але до честі керівництва «Шахтаря», ніхто не наполягав на перенесенні і поєдинок має відбутися у призначений час на стадіоні «Гірник». Зі свого боку, «Кривбас» подякував донецькому клубу за розуміння та підтримку. Це дуже важливо для всіх українців у наш непростий час.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі команди провели 46 матчів. «Шахтар» вигравав 32 рази, у «Кривбаса» 6 перемог, ще 8 матчів завершилися внічию. Минулого сезону суперники видали два надрезультативні матчі, в яких було забито 13 голів. Нічия 3:3 у першому колі в Кривому Розі. У господарів забивали Хомченовський, Кожушко та Бескоровайний, у гостей - Криськів (двічі) та Кащук. А у другому колі на «Арені Львів» перемогу з великим рахунком здобув «Шахтар» 5:2. Тут у гірників знову два м'ячі провів Криськів, по одному Конопля, Бондаренко та Траоре. За криворіжців забивали Прінс Аду і Стецьков.

Орієнтовні склади:

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльник, Драмбаєв, Конате, Стецьков, Дібанго, Бізімана, По, Хомченовський, Твердохліб, Микитишин

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Педро Енріке, Степаненко, Бондаренко, Егіналду, Судаков, Педріньо, Сікан

Прогноз на протистояння:

«Кривбас», напевно, постарається знову відібрати очки у «Шахтаря» на своєму полі, як це було рік тому. Але все залежатиме від того, наскільки вистачить сил у підопічних Юрія Вернидуба після перельоту з Іспанії та переїзду до рідного міста. Часу на справжню підготовку до такої відповідальної гри майже не було. Тому припустимо, що гості все ж таки досягнуть успіху, хоча і у важкій боротьбі 2:1.

1 вересня, неділя

«Кривбас» - «Шахтар»
Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
КРИВБАС - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Команда Ігри І В Н П З-П Форма Очки О
1 Олександрія 3 3 0 0 8 - 4 9
2 Рух Львів 4 3 0 1 13 - 3 9
3 ЛНЗ Черкаси 4 3 0 1 6 - 4 9
4 Зоря 5 3 0 2 6 - 6 9
5 Полісся 3 2 1 0 6 - 1 7
6 Кривбас 4 2 1 1 4 - 4 7
7 Шахтар Донецьк 4 2 0 2 9 - 5 6
8 Динамо Київ 2 2 0 0 5 - 2 6
9 Ворскла 3 2 0 1 5 - 5 6
10 Карпати Львів 4 1 1 2 5 - 5 4
11 Верес 4 1 1 2 2 - 4 4
12 Лівий берег 4 1 0 3 1 - 5 3
13 Інгулець 5 0 3 2 3 - 9 3
14 Чорноморець 4 1 0 3 1 - 3 3
15 Колос К 4 0 2 2 2 - 4 2
16 Оболонь 5 0 1 4 2 - 14 1
Повна таблиця
Прогноз Sport.ua
Кривбас
1 вересня 2024 -
18:00
Шахтар Донецьк
Перемога Шахтаря 1.61 Зробити ставку
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 31 серпня 2024, 06:16 0

Таулант Сефері продовжить кар'єру у турецькій команді Бодрумспор