Андрій ПОЛУНІН: «Не варто передчасно ховати Кривбас»

Колишній гравець «Кривбаса» та збірної України оцінив дії команди Вернидуба в ЛЄ

В першому поєдинку кваліфікаціі Ліги Європи футболісти «Кривбаса» поступилися «Вікторії» з Чехії - 1:2.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України та «Кривбаса» Андрій Полунін поділився своїми враженнями про вчорашнє протистояння в словацькому місті Кошице:

- Мені сподобалося, як підопічні Юрія Вернидуба діяли в першому таймі. Кожен футболіст чітко знав свій маневр, гра справляла цілісне враження й українська команда могла піти на перерву з більшою перевагою в рахунку.

- Але відразу після перерви на полі був вже зовсім інший «Кривбас». Чому?
- Мені важко пояснити ці зміни в настрої номінальних господарів. Можливо, вони вирішили, що перемога від них нікуди не дінеться й тому скинули оберти. А досвідченій «Вікторії» тільки цього й було треба. Гості почали активніше зустрічати криворіжців вже на їхній половині поля, пішли помилки. Мабуть, вибив з колії «Кривбас» й швидко пропущений м'яч. Оскільки чехи продовжували тиснути, то відчувалося, що криворіжцям все важче виходити з-під пресингу. Чергова втрата м'яча біля своїх володінь призвела до другого взяття воріт - 1:2.

- Далі «Вікторія» продовжувала підтримувати високий темп, але з'ясувалося, що й «Кривбас» може додати в інтенсивності.
- Ось чому прикро,що «Кривбас» прокинувся, лише коли пропустив вдруге. Були нагоди врятуватися, але реалізація підвела. Шкода, що все закінчилося на мінорній ноті, що Україна знову не поповнила очковий запас в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

- Після цієї домашньої поразки, як розцінюєте шанси «Кривбаса» пройти далі?
- Я налаштований оптимістично. В Пльзені в «Кривбаса» є всі шанси взяти реванш. Тільки керманичу Юрію Вернидубу, передусім, треба з'ясувати причини провалу його підопічних на початку другого тайму й зробити правильні висновки. Важливо, що «Кривбас» - бійцівська, швидкісна команда, яка намагається грати в вертикальний футбол. От тільки, щоб з прицілом усе було гаразд. «Вікторія» не справляє враження непрохідного суперника, - сказав Полунін.

Раніше ми повідомляли, що головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб розкритикував арбітра першого матчу 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти чеської «Вікторії» Пльзень.

Максим Коваленко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 06:23 6

Sport.ua представляє анонс 14-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET

Коментарі