Впевнено і спокійно. Нідерланди відправили Румунію додому з Євро-2024

Команда Рональда Кумана здобула велику перемогу в 1/8 фіналу

Багато цікавих протистоянь уже подарувала нам стадія 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2024 в Німеччині, проте вона не могла тривати вічно, тож рано чи пізно ми мусили визначити двох останніх учасників наступного раунду змагань і закрити черговий розділ історії цього турніру. До болі знайома українським уболівальникам збірна Румунії в матчі на «Альянц Арені» в Мюнхені намагалась вихопити один із останніх квитків у Нідерландів.

Колектив Едварда Йорданеску провів увесь турнір без суттєвої ротації, і лише вимушена заміна лівого захисника кидалась у вічі під час погляду на стартовий склад румунів. Саме туди в підсумку й здійснювали основний удар суперники в першому таймі, тож скорочені кадрові резерви наших географічних сусідів дали про себе знати доволі швидко.

Getty Images/Global Images Ukraine

Більше того - бідолашного Васіле Могоша й без того возили на його позиції, так він ще й не дограв до кінця перший тайм через жорстке зіткнення з Думфрісом. Ситуація для Румунії на той момент уже була доволі складною, бо вони пропустили на 20 хвилині через виключну майстерність Коді Гакпо під час дриблінгу та удару під ближню стійку на лівому фланзі штрафного, а тут ще й ця прикра травма.

Однак цього разу футболісти Кумана тішили власних уболівальників дуже зрілою грою. Уперше на цьому турнірі, напевно. Нічого не давали створювати румунам в атаці, а кілька дальніх пострілів у їхньому виконанні були явно не тим обсягом загрози, що міг викликати перестороги в захисті Нідерландів. Це називається домінування, і нарешті «ораньє» навчились його демонструвати.

Getty Images/Global Images Ukraine

Насправді, від другого тайму очікувань за таких умов узагалі не було. Мінімальна перемога нідерландців? Їх би й такий розвиток подій влаштовував, але ж значно більш цікаво продовжувати атакувати та спробувати зазіхнути на щось більше. Той-таки Гакпо невтомно йшов за другим голом, і навіть майже забив його, але через офсайд на 63 хвилині Коді залишили без дублю. Не проблема - за кілька миттєвостей він виборов для Малена передачу під порожні ворота з лівого флангу штрафного.

І на цьому все - Румунія остаточно зневірилась у спроможності на щось впливати в цій грі, і хоча команда Йорданеску на втіху власним уболівальникам намагалась атакувати перед фінальним свистком, це тільки дало суперникам шанс підловити їх на контратаці. Мален знову скористався своїм шансом, тож у наступному матчі він навряд чи залишиться на лаві для запасних. Нідерланди зіграють проти переможця пари Австрія - Туреччина, до речі.

Чемпіонат Європи 2024. 1/8 фіналу

Румунія - Нідерланди - 0:3

Гакпо, 20, Мален, 83, 90+3

Марін, 67 - Дюмфріс, 78, Мален, 90+4

Румунія: Ніце, Раціу, Драгушин, Бурке, Могош (Раковіцан, 38), Марін (Чікелдеу, 72), Хаджі (Алібек, 72), Марін, Ман, Станчу (Олару, 88), Дрегуш (Міхейле, 73).

Нідерланди: Вербрюгген, ван Дейк, Аке (ван де Вен, 69), де Врей, Дюмфріс, Сімонс, Гакпо (Вегхорст, 84), Рейндерс, Схаутен (Верман, 69), Бергвейн (Мален, 46), Депай (Блінд, 90+2).

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина).

Стадіон: «Альянц Арена» (Мюнхен).

РУМУНІЯ - НІДЕРЛАНДИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 липня 2024, 14:13 0

Євген Пасіч продовжить кар'єру в Першій лізі

Коментарі