Румунія – Нідерланди. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Колишні суперники за групою таки уникнули найсильніших опонентів

У вівторок, 2 липня, у Мюнхені на стадіоні «Альянц Арена» відбудеться матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Румунії та Нідерландів. Стартовий свисток німецького рефері Фелікса Цваєра з Берліна пролунає о 19:00 за київським часом.

Румунія


На цьому Євро вже було достатньо як сенсаційних результатів, так і просто команд, які здивували. Збірна Румунії належить саме до розряду останніх, от тільки своїм азартним футболом, на жаль, шокувати вона змогла лише Україну на груповому етапі (3:0). Утім, у нашій, як виявилось, доволі рівній групі E навіть одного такого надуспішного матчу вистачило команді Едварда Йорданеску для того, щоб вийти з першого місця.

І якщо виходити з логіки авторів турнірної сітки, то переможцям груп в 1/8 фіналу мають діставатись колективи, м'яко кажучи, нижчі за рівнем. Але коли справа дійшла безпосередньо до формування пар, то виявилося, що це правило спокійно можна порушити. У підсумку, усі три команди, які вийшли з нашого квартету, отримали собі дуже сильних суперників, і дві з них, Бельгія та Словаччина, вже завершили свій виступ на турнірі.

Чи повторить подібне «досягнення» збірна Румунії? Цілком можливо. Кілька днів тому ми вже стали свідком того, як прогоріла авантюристська збірна Грузії, а оскільки футбол колективу Йорданеску не надто далеко відійшов за рівнем організації та ключовими акцентами, то і від «триколірних» можна очікувати подібного результату. Ось тільки грузинів вибивали іспанці, тоді як у румунів суперник буде, м'яко кажучи, менш безкомпромісним.

Нідерланди


Перед початком турніру й уже безпосередньо за його ходом ми говорили, що найбільш вразливим місцем у збірної Нідерландів є тренерська позиція, яку, скоріше за все, тимчасово обіймає Рональд Куман. Проблеми почались уже в першій грі проти Польщі, у якій нідерландці ледве вигризли перемогу (2:1), і за рахунок неї надалі навіть встигли протриматися на першій сходинці турнірної таблиці деякий час.

Після цього була гра проти Франції, яку кожен нейтральний глядач з радістю б і не згадував (0:0), а ось після неї настав момент одкровення. Із лідера групи D Нідерланди всього за один матч (2:3) перетворилися фактично на аутсайдера, тому що нижче за Польщу впасти вже було банально нікуди. Як підсумок, замість умовної Туреччини «ораньє» дістались румуни, і тут ще треба буде з'ясувати, чи не пішло це їм на користь.

А ось що точно не піде нідерландцям на користь, так це чергова спроба Кумана щось таке придумати зі стартовим складом. Особливо надихає в цьому плані так звана «загадка Сімонса», якого тренер ніяк не може використати в правильній і звичній для нього позиції на лівому фланзі, а в останній грі взагалі відправив гріти лавку. Чим це закінчилось - бачила вся Європа. Єдине, що у Кумана реально спрацювало на цьому турнірі, так це вибухова зв'язка Думфріса і Фрімпонга на правому фланзі в матчі проти Франції. Куди вона потім поділася проти Австрії - ще один секрет Полішинеля.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Румунії та Нідерландів раніше перетиналися 7 разів у рамках кваліфікацій чемпіонату світу і чемпіонату Європи, а також основного раунду Євро-2008. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Нідерландів - 5 успішних ігор проти 1 у Румунії та ще одна зустріч завершилися внічию. Різниця голів 2:14.

Востаннє суперники зустрічались у березні 2013 року. Голи Рафаеля ван дер Варта, Робіна ван Персі (дубль) і Джермейна Ленса зумовили перемогу Нідерландів в Амстердамі на «Йоган Кройф Арені» 4:0 у відборі на чемпіонат світу-2014.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 43-річний німець Фелікс Цваєр, який на своєму рахунку ще має 2 матчі у фінальній частині Євро-2024. Боковими рефері стануть Штефан Лупп і Мархо Ахмюллер, а резервним арбітром відпрацює Даніель Зіберт. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Бастіаном Данкертом, якому допомагатимуть Крістіан Дінгерт і Жером Брізар (Франція). У Цваєра є досвід проведення матчу за участю Румунії - 1 перемога, тоді як із Нідерландами він перетинався 2 рази - 2 поразки.

Орієнтовні склади


Румунія: Ніце - Могош, Бурке, Дрегушин, Раціу - М. Марін - Міхейле, Станчу, Р. Марін, Ман - Дрегуш.

Нідерланди: Вербрюгген - Аке, ван Дейк, де Врей, Думфріс - Схаутен, Рейндерс - Гакпо, Сімонс, Фрімпонг - Депай.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в цій грі можна буде побачити результативний футбол.

Прогноз Sport.ua
Румунія
2 липня 2024 -
19:00
Нідерланди
Прохід. Нідерланди + ТБ 2,5

2 липня, вівторок

Румунія - Нідерланди
Мюнхен. «Альянц Арена». 19:00
Пряма ТБ-трансляція - відеосервіс Megogo і Суспільне
РУМУНІЯ - НІДЕРЛАНДИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Фелікс Цваєр (Берлін, Німеччина)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 05 липня 2024, 23:15 5

Марта Костюк та Даяна Ястремська завершили виступи на трав'яному мейджорі

Коментарі