Хвіча КВАРАЦХЕЛІЯ: «Це найщасливіший день у моєму житті»

Нападник разом із тренером збірної Грузії поділилися емоціями від виходу до плей-оф

Головний тренер Грузії Віллі Саньоль розповів про емоції від успіху своєї збірної.

«Коли ви «маленька» команда, ви знаєте, що вам нічого втрачати. Єдине, що ми сказали перед змаганням, - це не шкодувати про те, що не грали в наш футбол і не отримували стільки задоволення від змагань, як ми і повинні були зробити. На ваших плечах немає жодного тягаря. Єдина відповідальність, яка у нас була, полягала в тому, щоб грузинський народ пишався своїми гравцями, і я думаю, що ми зробили це найкращим чином.

Чесно кажучи, я не пам'ятаю, що я говорив гравцям перед грою, але суть була в тому, щоб грати в їхній футбол; зберігайте дисципліну, коли у вас немає м'яча і коли він є, тримайте, грайте. Я сказав їм згадати, як вони грали, коли їм було 16 або 17 років, без будь-яких думок, і сьогодні вони зробили це блискуче, перевершивши всі очікування.

Коли ви дивитеся на нашу лаву запасних, вона не найзахопливіша з точки зору футбольних якостей, але з точки зору людських якостей. Я дуже, дуже щасливий. Я думав, що кваліфікація - це наш максимум, але футбол ніколи не був передбачуваним».

Також своїми враженнями поділився Хвіча Кварацхелія:

«Скудетто з «Наполі» було для мене незабутнім моментом, але сьогодні я щасливіший, тому що, коли ти граєш за свою країну, ти так пишаєшся, хоча я був так щасливий і з тим, і з іншим. Це найщасливіший день у моєму житті. Виграти титул було моєю мрією, і це теж була моя мрія. Важко висловити мої емоції словами, я так щасливий.

Перед матчем у нас з Кріштіану відбулася зустріч, і він побажав мені успіху; я ніколи не міг собі уявити, що він прийде і поговорить зі мною. Він великий гравець і велика людина. Ось чому він велика особистість і у футболі, і за його межами. Я дуже поважаю його, він один з найкращих гравців у світі. Коли він приходить поговорити з вами перед матчем, це приголомшливо. Це допомогло нам повірити, що ми можемо щось зробити сьогодні. Я отримав майку Роналду, і ми пройшли в наступний раунд.

Це найкращий день у житті грузинських футбольних вболівальників. Ми увійшли в історію, ніхто не повірить, що ми це зробимо. Ніхто не повірить, що ми зможемо перемогти Португалію, але саме тому ми сильна команда; якщо є хоча б 1% шансів, ми показали, що можемо це зробити. Сьогодні не було кращого гравця окремо, це була команда, і ми довели всім, що дійсно можемо грати.

Ми завжди прагнемо до перемоги і завжди зосереджені на наступний матч. Ми дуже щасливі сьогодні, але завтра ми почнемо думати про наступний матч, але ми так вдячні за всю підтримку, яку ми отримали».

Збірна Грузії вперше в історії вийшла в плей-оф Євро. Команда набрала 4 очки і вийшла з 3-го місця. У 1/8 грузини зустрінуться зі збірною Іспанії.

Олексій Тіньков Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 09:35 0

Головні новини за 27 вересня на Sport.ua