Усі по три очки. Таблиці Євро-2024: Україна – 4-та. Що потрібно для плей-оф

Турнірна ситуація в групі E – дуже заплутана

Увечері 22 червня відбувся матч 2-го туру групи E Євро-2024 між збірними Бельгії та Румунії (2:0).

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Бельгійці виграли у Румунії (2:0) завдяки голам Юрі Тілеманса та Кевіна Де Брюйне.

Турнірна ситуація у групі E - вкрай заплутана. Усі чотири збірні набрали по 3 очки, однак Україна має найгіршу різницю м'ячів (2-4), тому команда Сергія Реброва знаходиться на останній 4-й позиції.

Першим критерієм при рівності очок є особисті зустрічі (набрані очки в особистих зустрічах, різниця м'ячів у особистих зустрічах, забиті голи в особистих зустрічах). І лише потім йде критерій: загальна різниця м'ячів у всіх матчах (далі - кількість забитих м'ячів). До 1/8 фіналу вийдуть дві найкращі команди з кожної групи, а також 4 найкращі збірні з 6 у рейтингу третіх місць.

В останньому турі 26 червня Україна зіграє проти Бельгії, а в іншому поєдинку зустрінуться Словаччина та Румунія.

Українська збірна вийде у плей-оф у разі перемоги над бельгійцями. У такому випадку навіть буде можливість вийти до 1/8 Фіналу з першого місця (у разі втрати очок збірної Румунії в 3-му турі).

У разі нічиєї синьо-жовтим потрібна перемога або Румунії, або Словаччини у паралельному матчі. Якщо ж у тому поєдинку також буде зафіксована нічия, може створитися вкрай прикра ситуація, коли всі 4 команди наберуть по 4 очки, а найгіршою командою стане українська через погану різницю м'ячів.

У разі поразки від бельгійців шанси України на вихід до 1/8 фіналу з третього місця будуть вкрай примарними. У такому разі потрібна поразка Словаччини від Румунії та низький набір очок конкурентами з інших груп у рейтингу третіх місць.

Аналітики оцінюють шанси України на вихід до плей-оф у 57% (після першого туру було 36%). Бельгія має 84%, Румунія - 82%, Словаччина - 71%.

Євро-2024. Група E. 2-й тур

Кельн, 22 червня

Бельгія - Румунія - 2:0

Голи: Тілеманс, 2, Де Брюйне, 80

Турнірне становище

26 червня

Турнірні таблиці

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 29 червня 2024, 18:06 0

Тоні підтвердив інформацію, що Олександр планує повернутися в крузервейт 

Коментарі