Олег ФЕДОРЧУК: «Провідні українські гравці погано підготувались до Євро»

Відомий український тренер прокоментував перемогу України над Словаччиною

Відомий український тренер Олег Федорчук прокоментував перемогу збірної України над національною командою Словаччини (2:1) у матчі 2-го туру групового етапу Євро-2024.

- Пане Олеже, вітаю з перемогою! Поділіться вашими враженнями від поєдинку.

- Загальне враження в мене таке, що погано підготувались до Євро в функціональному плані деякі футболісти, які до цього були на провідних ролях. По-перше, мені здається, що ми даремно сподівалися на лідерство Судакова. Він з тих, хто не дуже впевнено грав. Точно не так, як очікували. Гра Тимчика теж продемонструвала, що можна на цій позиції потужніше за Коноплю виглядати. Ну, і цей експеримент з Луніним… Сьогоднішня гра показала, що тренерський штаб припустився помилки, не поставивши на Трубіна в попередньому матчі. Загалом ми вирівняли ситуацію. І в психологічному плані дуже добре тренерський штаб спрацював. Тому що хлопці після пропущеного голу десь хвилин 15 відходили, а потім грали дуже впевнено. Мені здається, що динамівські футболісти більш якісно виглядають. Це ми беремо взагалі всіх динамівців, що говорить про те, що вони були краще готові до завершення сезону. А от гравці Шахтаря дуже невпевнено виглядають у функціональному плані.

- Україна під керівництвом Реброва вкотре продемонструвала характер. А чого не вистачає для проведення впевнених поєдинків?

- На мій погляд, як тренера і гравця, все через нашу не зовсім надійну оборону. Тому що наші флангові - Конопля, Тимчик, Зінченко - більше підходять для гри у три центральні захисники. Це тому, що в якості оборонців вони трішки не дотягують до стандартів захисників: і в антропометричному, і у функціональному плані.

А ось гра в два центральні захисники - у нас не зовсім надійна. Ця оборона не зможе витримати такий тиск, особливо якщо потужні нападники, які вище за зростом. Ну ви ж бачите просту комбінацію на ауті, яку ми програємо. Так, це було і проти Німеччини, і Польщі, і Румунії. На мій погляд, виходячи з набору гравців, нам найбільше підходить схема у три центральні захисники. Так, зі Сватком. У нас дуже потужні фланги, активні. Я думаю, що Зінченко і Тимчик краще б виглядали, якщо було три оборонці в центрі. Але ми так практично не граємо, хоча ж було двічі на минулому чемпіонаті Європи. Немає прототипів, подивившись на яких, можна було сказати: «Так треба грати». Мені здається, що в цьому ми програємо. І тому нестабільність результатів перш за все, через нестабільність ланки оборони.

У групі атаки у нас є вибір, центральний форвард європейського рівня, півзахисники, фланги: Циганков, Мудрик. А ось захист… Лише Забарний на високому рівні (тримаючи в пам'яті Миколенка, який, сподіваюся, відновиться і таки зіграє на Євро-2024). Сьогодні ланка оборони була найслабшою з усіх інших.

Дмитро Вербинський Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 00:16 3

Лідирує у рейтингу Вінісіус Жуніор

Коментарі