Перемога у серії пенальті. Україна U23 виграла турнір Моріса Ревелло

У фіналі підопічні Ротаня в серії одинадцятиметрових ударів здолали Кот-д'Івуар U20

Команди України та Кот-д'Івуару різних вікових категорій (U23 та U20 відповідно) виграли свої групи на турнірі Моріса Ревелло та зустрілися в фіналі. Регламент турніру передбачав пробивання післяматчевих пенальті після будь-якої нічиєї, тому додаткового часу не могло бути.

На старті поєдинку здалося, що жодних опцій для перемоги, крім звитяги в основний час, олімпійська збірна України не потребуватиме. Вже на 7 хвилині Шостак скористався і грубими помилками центральних захисників опонентів, і відсутністю ВАР (все ж офсайд після закидання був), вибіг на воротаря і спокійно його переграв.

Далі гра була все ж з перевагою українців, які контролювали м'яч і періодично загрожували воротареві суперників, в тому числі дальніми ударами. Воротар Конан грав не досить впевнено, але скористатися його обрізками не виходило.

Зате вийшло скористатися обрізкою знову центру захисту. Сікан і Хлань внаслідок неї вибігли на воротаря і Данило викотив партнеру на порожні ворота - 2:0.

Здалося, що вдасться довести спокійно матч до перемоги, але африканці були явно проти. В кінці першого тайму вони грали цікавіше, багато загрожували з флангів і тільки фарт допомагав нашим землякам, коли ті давали бити суперникам із вигідних позицій. Але все ж щастити постійно не могло - Утре пасом справа вивели на удар по порожніх воротах з метра і той скоротив розрив.

В другому таймі якість гри України відверто погіршилася. Просів центр поля, де на місці чистого опорника став грати все ж більш креативний за навичками Рубчинський. І зрештою африканці зрівняли рахунок, причому їхній другий гол був схожий на наш другий - обрізка центрбека (Салюка) і вивід форварда на розстрільну позицію.

В кінці матчу команди спробували вирвати перемогу, але довелося визначати переможця за допомогою серії пенальті. В ній спершу помилився Максим Хлань, але кот-д'івуарійці відповіли ударом вище, а потім все стало залежати від «синьо-жовтих», бо Фесюн потягнув один удар і тактична перевага була за Україною. В підсумку Арсеній Батагов забив переможний пенальті і подарував своїй країні перемогу на ювілейному, 50-му розіграші турніру Моріса Ревелло!

А далі - Олімпіада.

Турнір Моріса Ревелло. Фінал

Україна U23 - Кот-д'Івуар U20 - 2:2 (пен. 5:4)

Голи: Шостак, 7, Хлань, 32 - Уотре, 45+3, 59

Попередження: Мартинюк, 21, Велетень, 68 - В. Конате, 9, М. Коне, 74

Кот-д'Івуар U20: Конан - Зогбе, Сімпоре, Агнікої, В. Конате - О. Куассі - Вава (Бамба, 71), М. Коне (Джіре, 84), А. Конате, Уотре (Ш. Коне, 90+8) - У. Конате

Україна U23: Фесюн - Крупський, Салюк, Батагов, Мартинюк - Федор (Ярмолюк, 46), Рубчинський (Кучерявий, 87), Шостак (Очеретько, 56) - Велетень (Сігеєв, 71), Сікан (Краснопір, 56), Хлань

Арбітр: Міріам Маркотт (Канада)

Стадіон: «Stadt d'Honneur» (Салон-де-Провансаль, Франція)

УКРАЇНА U23 - КОТ-Д'ІВУАР U20. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 червня 2024, 07:20 20

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі