Привід для роздумів. Збірна України програла Польщі у товариському матчі

Наша команда пропустила три голи у першому таймі

Після досить вдалого матчу (як мінімум, за результатом) проти Німеччини Сергій Ребров говорив, що в матчі проти Польщі буде ротація. Але ніхто не чекав, що вийде абсолютно нова одинадцятка. І якщо, наприклад, воротарська позиція, на якій грав Бущан, питань не викликала (значить, Лунін гратиме проти Молдови), то деякі інші кадрові рішення головного тренера були неочікуваними - наприклад, пара Таловєров-Бондар в центрі захисту чи зв'язка Сидорчука і Маліновського в центрі поля (обох вже можна записувати у ветерани, які потрохи втрачають позиції через молодих конкурентів).

Матч розпочався спершу травмою Міліка буквально на перших хвилинах, а тоді холодним душем для українців. І якщо перший гол у ворота Бущана на 11 хвилині після кутового у виконанні Валукевича ще не викликав особливої тривоги (чи вперше нам пропускати, соррі за тавтологію, першими), то другий через п'ять хвилин викликав занепокоєння - Зелінськи навішував, ніхто не зачепив м'яч і той опинився у сітці (мабуть, помилка Бущана). Звісно, в товариському матчі результат не головне, але гра українців виглядала відверто погано.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але відразу після другого голу наші земляки взяли м'яч у свої ноги. Моментів створити не вдавалося, але обкладений польський штрафний вселяв надію. Проте якщо, можливо, нападу щось би і вдалося зробити, то захист підвів - Олександр Зубков прийшов до свого штрафного допомагати при кутовому і не втримав Тараса Романчука. Ексукраїнець головою спокійно розстріляв Бущана. 3:0.

І відразу ж міг скорочувати розрив Тимчик, але після класного пасу Довбика вирішив бити з близької відстані на силу і воротар відбив м'яч на кутовий.

Решту тайму поляки збиралися грати від захисту, віддавши ініціативу «синьо-жовтим», вважаючи, що при рахунку 3:0 вони особливих проблем не матимуть. Але українці були дуже мотивованими і скористалися неузгодженістю господарів поля. Маліновський віддав вперед на Довбика, опорники і воротар розмістилися досить дивно, внаслідок чого наш іспанський бомбардир метрів з 17 поклав м'яч точно в правий нижній кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

На жаль, забити другий гол до перерви не вдалося, хоча українці старалися, але ставка на дальні удари не спрацювала через блокування захисниками.

Другий тайм розпочався заміною Миколенка на Зінченка. Віталій не виглядав найгірше, але тренерський штаб вирішив його поберегти.

Були думки, що у роздягальні була серйозна розмова, але візуально нічого особливо не змінилося. Українці атакували, але поляки відбивалися, часто виконуючи стандарти. І, на жаль, гра якось до останньої десятихвилинки заспокоїлася, все стало монотонно. Більше того, могли забивати поляки четвертий, але Бущан врятував після удару Букси.

Але далі пішло цікавіше. Мудрик, який вийшов на заміну, не завжди втримував м'яч, але в ті моменти, коли втримував, завдяки своїй швидкості і баченню поля, організовував непогані гольові шанси. На жаль, ні Судаков, ні Зінченко їх не реалізували, а дальні удари теж цілі не досягали.

Getty Images/Global Images Ukraine

Взагалі, українці в кінці матчу сподобалися, штрафний Польщі був обкладений і поляки грали на відбій. Звісно, в них теж були моменти, але Бущан реагував.

В принципі, якби не провальний старт, моментами гра виглядала досить непогано, а якщо врахувати, що не було в основі багатьох гравців основного складу, то ніякої трагедії не сталося. Тренерський штаб матиме час, щоб зробити висновки і перевірити вже їх правильність в останній грі перед Євро з Молдовою 11 червня.

Товариський матч.

Польща - Україна - 3:1

Голи: Валукєвич (11), Зелінськи (16), Романчук (30) - Довбик (41)

Попередження: Тимчик (49), Маліновський (56), Таловєров (86)

Польща: Скорупський, Ківьор, Саламон, Валукєвич (Берешинськи, 61), Залевськи (Пихач, 72), Романчук (Модер, 61), Зелінськи (Левандовськи, 61), Скурас, Шиманськи, Мілік (Урбанськи, 5; Калузінськи, 61), Букса.

Україна: Бущан, Миколенко (Зінченко, 46), Таловєров, Бондар, Тимчик, Сидорчук, Маліновський (Михайличенко, 70), Зубков (Мудрик, 69), Судаков (Шапаренко, 81), Ярмоленко (Циганков, 69), Довбик (Ванат, 77).

Національний стадіон (Варшава, Польща)

ПОЛЬЩА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 04:01 1

Тренер Англії поділився планами на поєдинок проти Словаччини

Футбол | 29.06.2024, 15:40
Коментарі